Hindistan'da 4 kişi yan yana yürümek yasaklandı

Hindistan'da 4 kişi yan yana yürümek yasaklandı

DÜNYA Haberleri

Hindistan'da yeni Vatandaşlık Yasası'na tepkiler dinmiyor. Ülkede Başkent Delhi olmak üzere birçok eyalette protestolar devam ederken hükümet sert tedbirler alıyor.

Hindistan’da tartışmaya neden olan yeni 'Vatandaşlık Yasası'na karşı protesto yasağına rağmen gösteri düzenleyen binlerce kişi gözaltına alındı. Ülkenin güneyindeki Mangaluru kentinde iki kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 8'e yükseldi. Bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Başkent Delhi'nin yanı sıra Uttar Pradeş ve Karnataka eyaletlerinde de protestolar yasaklandı. Buna göre dört kişiden fazla gruplar halinde dolaşmak yasak.

Yeni  yasaya göre, özellikle komşu ülkeler Pakistan, Bangladeş ve Afganistan'daki dini baskıdan kaçan Budist, Sih, Jain, Parsi, Hindu ve Hristiyanlar, kimliklerini ve Hindistan'da 6 yıldan uzun süredir yaşadıklarını kanıtlamaları halinde vatandaşlık elde edebilecek. Aynı pozisyondaki Müslümanlar ise yasanın dışında tutuluyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...