Hindistan isim değişikliğine gidiyor... Yeni isim Hindu inancını temsil edecek

Düzenleyen: / Kaynak: Hindu Times
- Güncelleme:
Hindistan isim değişikliğine gidiyor... Yeni isim Hindu inancını temsil edecek

DÜNYA Haberleri  / Hindu Times

Hindistan yönetiminin, ülkenin adını Bharat olarak değiştirmeye hazırlandığı iddia edildi. BJP iktidarının kararının ülkenin Hindu kimliğine dönüş projesinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip Hindistan’da ülkenin adının değiştirileceği iddia edildi. ABD merkezli CNBC’ye göre Hindistan yönetimi, isim değişikliği için karar aldı.

Hindistan’ın isminin Bharat olarak değiştireceğini belirten haber kanalı, G20 zirvesi kapsamında düzenlenecek akşam yemeği daveti için devlet başkanları ve bakanlara gönderilen mektupta, Hindistan yerine "Bharat" Cumhurbaşkanı Draupadi Murmu olarak yazılması dikkat çekti.

Ülkenin isminin resmi olarak Bharat olarak değiştirilmesi için Hint Parlamentosuna yönelik teklif sunulacağı ve özel bir oturumla da değerlendirilebileceği kaydediliyor.

Hindistan’da yönetimdeki aşırılıkçı BJP Milletvekili Harnath Singh Yadav, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "tüm ülkenin Hindistan yerine Bharat isminin kullanılmasını talep ettiğini" iddia etti.

HİNDU İNANCINA DÖNÜŞ

Yadav, Hindistan’ın sömürge geçmişini hatırlatarak, hâlihazırda kullanılan ismin İngilizler tarafından verildiğini ve Bharat isminin bölgenin bir parçası olduğunu savundu.

Bharat, Hindistan’ın resmi isimlerinden biri olsa da ülke uluslararası arenada ve resmi olarak Hindistan ismiyle anılıyor. Bharat, Hindistan tarihinde çeşitli toplulukların aidiyetlerini tanımlamak için kullandığı bir isim. Kökeninin Hindu inancından geldiği düşünülen ismin, BJP lideri Modi önderliğinde Hindistan’ın Hindu kimliğine dönüş politikasının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Hindu Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...