Hillary Clinton'ın yerine John Kerry

Hillary Clinton'ın yerine John Kerry

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Barack Obama'nın ikinci dönem devlet başkanlığına başlamasından sonra birkaç gün içinde görevi bırakacağı açıklandı. Açıklama bizzat Clinton'ın sözcüsü tarafından yapıldı.

Sözcü Philippe Reines, Weekly Standard dergisine gönderdiği emailde, "Bakan, Başkan Obama'nın dışişleri bakanı olarak hizmet etmekten onur duymuştur. O, bakanlığa liderlik ettiği her an ve bakanlık ailesinin bir parçası olmaktan haz aldı" dedi. nbsp;
Hillary Clinton'ın görevi bırakacağı uzun süredir konuşuluyordu. Çoğu Demokrat, onun görevi bırakmasını, 2016 devlet başkanı seçimleri için hazırlıkların başlangıcı olarak görüyor. Clinton, 2016'da 69 yaşında olacak. Hillary Clinton, 2008'de adaylık yarışını Obama'ya karşı kaybetmişti.
Clinton'un yerine de Massachusetts senatörü John Kerry'nin getirilmesi bekleniyor. Kerry, Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin başkanlığını yapıyor. Massachusetts senatörü, 2004'te Demokratların başkan adaylığı için yaptığı yarışı kaybetmişti. nbsp;
Kerry kadar şans tanınmasa da ABD'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Susan Rice, Milli Güvenlik Danışmanı Tom Donilon, CIA başkanı David Petraeus, Clinton'un yardımcısı William Burns de bakanlık için ismi geçen kişiler.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...