Hillary Clinton, Putin'e karşı uyardı: 2024 seçimlerine müdahale edebilir

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hillary Clinton, Putin'e karşı uyardı: 2024 seçimlerine müdahale edebilir

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Eski ABD Dışişleri Bakanı Clinton, 2024 yılındaki Başkanlık seçimleriyle ilgili uyarıda bulunarak, Putin'in müdahale edebileceğini belirterek, "Korkarım ki Ruslar müdahale etme konusunda kendilerini geliştirecekler" ifadesini kullandı. 2016 yılındaki seçime müdahale edildiğini iddia eden Clinton, "(Putin) fırsat yakalarsa bunu tekrar yapacaktır." dedi.

ABD’de 2016 seçimlerini tartışmalı bir şekilde Donald Trump’a kaybeden Hillary Clinton, 2024 yılı için uyarılarda bulundu. Clinton, Rusya’nın seçimlere müdahale etmek isteyeceğini belirterek, dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

MSNBC’de Jen Psaki’nin sorularını yanıtlayan eski ABD Dışişleri Bakanı Clinton, “otoriter diktatör” olarak değerlendirdiği Putin’in 2024 seçimlerine müdahale etmeye çalışacağını ileri sürdü. Clinton, "Korkarım ki Ruslar müdahale etme konusunda kendilerini geliştirecekler. (Putin) fırsat yakalarsa bunu tekrar yapacaktır." dedi.

“PUTİN DEMOKRASİDEN NEFRET EDİYOR”

Trump’a kaybettikten sonra ABD siyasetindeki etkisi azalan Clinton, 2016 yılındaki seçimi ve dünyadaki seçimlere Rusya’nın müdahale ettiğini hatırlatarak aynı durumun yeniden yaşanacağını iddia etti.

Rus lider Putin’in demokrasiden “nefret ettiğini” söyleyen Clinton, “Bilhassa Batı'dan ve özellikle de bizden nefret ediyor. İki şeyi aynı anda yapma konusunda kararlı. Zarar vermeye devam edebilir ve bizi içten bölebilir. Bu konuda oldukça iyi.” İfadelerini kullandı.

Clinton, 2024 seçimleri için Cumhuriyetçilerin en büyük adayı olarak ön plana çıkan Trump’a da eleştiriler yönelterek, yaptığı açıklamalarla, “psikologların yapma dediklerini yaptığını” belirterek, “Birini bir şey yapmakla suçladığında, bunu kendisinin zaten yaptığı neredeyse garantidir. Veya bir şeyi yapmayı veya yapmayı düşündüğünü inkâr ettiğinde, onun hakkında düşündüğü ya da zaten yapmış olduğu neredeyse kesindir.” dedi.

Hillary Clinton, Putin'e karşı uyardı: 2024 seçimlerine müdahale edebilir

ABD’DE 2024 SEÇİMLERİ

Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olarak Trump büyük favori olarak ön plana çıkarken, Florida Valisi Ron De Santis’in de adaylık konusunda şansı olduğu ifade ediliyor.

Demokrat Parti’de ise 80 yaşındaki mevcut Başkan Joe Biden yeniden aday olmak istediğini ifade etmişti. Ancak, Biden’ın yaşından ve hareketlerinden dolayı kamuoyunda oluşan tepki nedeniyle adaylık konusunda istenen başarıyı elde edemeyeceği belirtiliyor.

ANKETLERDE TRUMP ÖNDE

Washington Post ve ABC'nin yaptığı anketlere göre, Trump ve Biden'ın bugün yapılacak seçimlerde karşı karşıya gelmesi durumunda, Trump, rakibinin 10 puan farkla önünde bulunuyor.

Ankete katılanlar, Biden'ın ekonomi yönetiminden, Meksika sınırındaki zayıf politikasından ve ilerleyen yaşından memnun olmadıklarını dile getirdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...