Hikayesi de içindeki canlılar da birbirinden ürkütücü! Yeryüzünün en derin noktası Mariana Çukuru

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hikayesi de içindeki canlılar da birbirinden ürkütücü! Yeryüzünün en derin noktası Mariana Çukuru

DÜNYA Haberleri

Yeryüzünün en derin noktası olan ve birçok canlıya da ev sahipliği yapan Mariana Çukuru, gizemi ve ürkütücü tarafıyla dünya üzerinde en çok korkulan ama aynı ölçüde merak edilen noktalardan biri olarak görülüyor.

Pasifik Okyanusu’nda 11 bin metre derinliği ile yeryüzünün en derin noktası olan ve bir çok canlıya da ev sahipliği yapan Mariana Çukuru dünyanın en ürkütücü noktalarından biri olarak görülüyor. Derinliği Everest’ten bile fazla olan Mariana Çukuru’nun detayları bir hayli ilginç... İçinde neslinin tükendiğine dair bilgi olan canlıların bile yaşamını sürdürdüğü düşünülen çukurun bulunması da ilginç bir keşfe dayanıyor.

METAL SONDA İLE KEŞFEDİLDİ

Pasifik okyanusunda, 1951 yılında bir araştırma gemisi suyun içine 1 kilogram metal sonda atar.  Kütlenin tabana inmesinin 1 saat sürmesi ile keşfedilen Mariana çukuru, 11 bin metre derinliği ile yeryüzünün en derin noktası.

Bu derinlik dünyanın en yüksek noktası Everest’ten bile daha fazla. Bu tüyler ürperten çukurda  bilimsel olarak kayda geçmiş Goblin köpekbalığı, Balta balığı, yelpaze yüzgeçli deniz şeytanı diğer adıyla deniz feneri olarak bilinen ürkütücü canlılar bulunuyor.

2 buçuk milyon yıl önce neslinin tükendiği tahmin edilen dev Megalodon köpek balıklarının da burada hala var olduğu düşünülüyor.

TÜRK DENİZCİYİ DE YUTTU

2012’de Kanadalı ünlü film yönetmeni James Cameron 4 saat süren yolculukla tek başına çukura inmeyi başardı.

2013’de ticaret gemisinde görevli olan Cemil Çakır,  Mariyana çukurunun olduğu yere düşmüş ve o günden bu güne tam 10 yıldır kendisinden haber alınamamıştır.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...