Heron test uçuşu sırasında düştü

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
Heron test uçuşu sırasında düştü

Dünya Haberleri  / OZEL

İsrail'in en ileri insansız hava araçlarından Heron TP'nin, test uçuşu sırasında manevra yaparken bir kanadının kırılmasıyla yere çakıldığı bildirildi.



İsrail'in insansız hava aracı Heron'un en gelişmiş modeli, test uçuşu sırasında düştü. Boeing 737 uçakları kadar geniş kanatlarıyla tanınan insansız hava aracı, 40 saat havada kalabiliyor, bombardıman yapabiliyordu.
İsrail'in en ileri insansız hava araçlarından Heron TP'nin, pazar günü test uçuşu sırasında manevra yaparken bir kanadının kırılmasıyla yere çakıldığı bildirildi. Test gizli yapılıyordu. Bu araçların İsrail'in baş düşmanı nbsp; İran'a karşı casusluk ve bombardıman için kullanılabileceği kaydedildi. 30 milyon dolar değ erindeki insansız hava aracı, 40 saat havada kalabiliyor, 7.400 kilometre uçuş yapabiliyordu.
İsrail Hava Kuvvetleri komutanı General Ido Nehushtan, Rehovot yakınlarındaki Tel Nof hava üssü nbsp; yakınlarında meyve bahçelerine düşen araçta yeni bir teknolojinin denendiğini bildirdi. İlk belirlemeler kazanın insan hatası ve teknik arızanın birleşiminden meydana geldiğini gösteriyor.
Askeri kaynaklar, kopan kanada son derece gelişmiş bir navigasyon cihazı yerleştirildiğini, bunun uçuş sisteminde arızaya yol açmış olabileceğini ifade ettiler.
İnsansız uçağın bir kanadı 26 metre uzunluğunda. Uçak iki bin kiloluk ağırlığı taşıyabilecek kapasitede. Uçak İsrail'de Eitan olarak adlandırılıyor.
İran'ın nükleer faaliyetlerinden büyük rahatsızlık duyan İsrail bu ülkenin nükleer silah sahibi olmaması için askeri müdahaleyi dahi düşünürken, böyle bir müdahalede bu uçakların büyük rolünün olacağı ifade ediliyor.
Eitan'lardan hava filosunun önümüzdeki günlerde faal hale gelmesi planlanırken, uçağın düşmesinin İsrail hava kuvvetleri için büyük bir kayıp olduğu belirtildi.
2009 senesinde Gazze Şeridi'ne silah taşıdığı ifade edilen bir konvoya Sudan'da yapılan hava saldırısının da Heron'lar tarafından gerçekleştirildiği sanılıyor.
Dünya
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...