Her ile 'Bilim Merkezi' kurulacak

/ Kaynak: CHA
Her ile 'Bilim Merkezi' kurulacak

DÜNYA Haberleri  / CHA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün her ile 'Bilim Merkezi' kuracaklarını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün her ile 'Bilim Merkezi' kuracaklarını söyledi. Gençleri sadece bilim insanı değil girişimci olarak da görmek istediklerini belirten Ergün, "Onlar kafası çalışan adamlar, proje üreten adamlar; bunlar paramızı batırsınlar. Kafası çalışmayan adamlar milyonlarımızı batırdı. Kafası çalışan adamlar 100 bin liramızı batırsa ne olur. Batırmıyorlar da zaten." dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri ödül törenine katıldı. Bu yıl 81 ilden 7 bin 402 projenin başvurduğu projelerden 202 proje Ankara'da sergilendi. Geçen yıla göre yüzde 35 oranında artışın olduğu yarışmada Bilgisayar, Coğrafya, Temel Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji, Tarih ve Psikoloji alanında ödüller verildi. Ödüllerin verildiği programda birincilik ödülleri açıklanırken şehir hatlarında devam eden çalışmalardan dolayı elektrik kesintisi meydana geldi. Jeneratörün devreye girmesi ile programa devam edildi.
ÖĞRENCİLER BİLİMLE İÇ İÇE OLACAK
Türkiye'de eğitim alnında birçok değişiklik yaptıklarını hatırlatan Ergün, yakın zamanda bütün illeri 'Bilim Merkezleri' ile donatacakları bilgisini verdi. Yapılacak proje ile öğrencilerin bilimle iç içe olacaklarını belirten Ergün, "Öğrenciler Bilim Merkezlerinde bilimin içinde olacaklar. Dokunacaklar, içinde yaşayacaklar. Yer çekimini kitaptan okumayacaklar. Yer çekiminin ne olduğunu yaşayarak görecekler. Gençlerimizi bilimle yakından tanıştırmak ve bilimle yaşar hale getirmek istiyoruz. İlk etapta merkezler büyükşehir belediyelerinde olacak. Büyükşehir belediyeleri ile TÜBİTAK işbirliği sürmektedir. Birkaç yıl içerisinde tüm büyükşehir belediyelerinde ve 2023 vizyonu çerçevesinde 81 ilimizde Bilim Merkezlerini kurmuş olacağız." şeklinde konuştu. nbsp;
"KAFASI ÇALIŞMAYAN ADAMLAR PARAMIZI BATIRDI"
Bakanlık olarak gençleri sadece bilim insanı olarak değil girişimci olarak da desteklediklerini vurgulayan Ergün, "Fikirlerini ticarileştirmek isteyenler ve şirket kuranlar olduğunda hemen hibe veriyoruz. İstersen de batır, hiç önemli değil. Onlar kafası çalışan adamlar, proje üreten adamlar, bunlar paramızı batırsınlar. Kafası çalışmayan adamlar milyonlarımızı batırdı. Kafası çalışan adamlar 100 bin liramızı batırsa ne olur. Batırmıyorlar da zaten. 4 yıldır bu programı çok iyi takip ediyoruz. Bin 200'e yakın arkadaşımız şirketlerini kurdular ve devam ettiriyor. Projelerini geliştirdiklerinde 100 bin liranın üstüne 550 bin liralık bir destek daha veriyoruz. Yurt dışına gönderip tecrübe kazanmalarını sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...