Hazırlıklar başladı: Hacı adaylarının Arafat heyecanı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hazırlıklar başladı: Hacı adaylarının Arafat heyecanı

DÜNYA Haberleri

Arafat vakfesine bir hafta kala hacı adayları, milyonlarca kişinin toplanmasıyla büyük bir yoğunluk yaşanacak olan Cebel-i Rahme’yi önceden ziyaret ederek dua etti.

ABDULHAKİM ARVAS'IN HABERİ - Mekke-i mükerremede hac için bir araya gelinen en önemli mekânlar arasında yer alan Arafat Ovası’nı ziyaret eden hacı adayları günler öncesinden vakfenin provasını gerçekleştiriyor.

Sıcak havaya rağmen, günün her saati ziyaretçisi eksik olmayan tepenin yakınlarına ulaşan hacı adayları, burada dua ediyor. Bütün ovanın rahatlıkla görüldüğü tepede dualarını yapmak isteyen hacı adayları devam eden inşaat çalışmaları yüzünden Cebel-i Rahme’ye ancak 100 metre yaklaşabiliyor. Hacı adayları Hazreti Âdem aleyhisselam ile Havva Validemizin dünyada buluştukları mekânda bütün arzularını kalbî duygularla dile getiriyor.

BÖLGEDE EKSİKLER GİDERİLİYOR

Hacı adayları, aynı zamanda Müzdelife’de vakfe için gidecekleri alan ile bayramda Mina bölgesinde şeytan taşlayacakları mekânları da geziyor. Kurban Bayramı öncesinde, bu mekânlarda da hazırlıklar devam ediyor. Bu doğrultuda, Arafat sınırlarında konaklamaların olacağı bölgede temizlik yapılarak eksiklikler gideriliyor.

Her ülke kendilerine ait bölgelerde kurdukları büyük çadırları bakımdan geçiriyor. Devlete ait birimlerin cihazları kontrol edilirken, su fıskiyeleri de test maksatlı çalıştırılıyor.

'GÜNDÜZ DIŞARI ÇIKMAYIN' TAVSİYESİ

Arafat’ta yeni yapılan büyük tuvaletler ve abdesthaneler de bu sene devreye alınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sene de Arafat’ta klimalı çadırlarda konaklattığı Türk hacılarına yatak, yastık ve pike verecek. Mekke’de yaşlı hacı adaylarının gündüz saatlerinde dışarıya çıkmaması tavsiye ediliyor. Kafileler bu sene yine Türk hacılarına tahsis edilen özel yoldan otobüslerle Arafat’a çıkacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...