Hawaii'deki yangın dehşeti: 53 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hawaii'deki yangın dehşeti: 53 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

ABD'nin doğasıyla ünlü Hawaii eyaletinin en büyük adalarından olan Maui’deki orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 53’e yükseldi. ABD Başkanı Joe Biden, Hawaii’yi “afet bölgesi” ilan etti. İtfaiye, yangınları kontrol edemediklerini duyurdu.

ABD'nin Hawaii eyaletine bağlı Maui adasındaki orman yangınında can kaybı her geçen saat artıyor. Doğasıyla her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Maui adasındaki yangında 53 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Hawaii Valisi Josh Green, yangınlarda can kaybının 53’e yükseldiğini açıkladı. Green, adanın batı kıyısındaki tatil kenti Lahaina’nın yüzde 80’ini küle çeviren yangınların eyalet tarihinin “en büyük doğal afeti” olduğunu vurguladı.

Yaklaşık bin 700 yapının kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Green, evlerini terk etmek zorunda kalanların otellerde ve kiralık mülklerde barınması için bir plan üzerinde çalıştıklarını aktardı. Green, "Lahaina'yı yeniden inşa etmek uzun yıllar alacak ve kesin olan bir şey olarak milyarlarca dolara mal olacak" diye konuştu.

HAWAİİ AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Maui Adası’nda Salı günü başlayan orman yangınları, Dora Kasırgası'nın etkisiyle giderek yayılırken, 14 binden fazla turist tahliye edildi, 11 bin kişi ise elektriksiz kaldı. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın Hawaii’yi afet bölgesi ilan ettiği duyuruldu. Böylece adaya federal düzeyde yardımın önü açıldı.

İTFAİYE ŞEFİ: KONTROL EDEMİYORUZ

Maui İtfaiyesi Şefi Brad Ventura, adada 4 farklı noktada büyük, çok sayıda noktada da küçük olarak değerlendirilen yangınlarla mücadele edildiği ifade etti.

Ventura, yeni bölgelerde de yangın çıktığı için müdahalede zorlandıklarını belirterek, 4 noktadaki yangınları henüz kontrol altına alamadıklarını ve mevcut hava durumu nedeniyle yakın gelecekte de etme ihtimalinin düşük olduğunu kaydetti.

BİNLERCE KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Maui'deki orman yangınları nedeniyle 14 bin kişinin tahliye edildiği bildirildi. Maui'deki stadyum, tahliye çalışmaları nedeniyle oteller yetersiz kaldığı için afetten etkilenenlerin kullanımına sunuldu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İHA - Türkiye Gazetesi

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...