Hawaii'de orman yangını kontrol altına alınamıyor: 67 ölü, yüzlerce kayıp...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hawaii'de orman yangını kontrol altına alınamıyor: 67 ölü, yüzlerce kayıp...

DÜNYA Haberleri

Hawaii'nin turistik Maui adasındaki orman yangını söndürülemiyor. Adadaki yerleşim birimlerini küle çeviren yangında şu ana kadar 67 kişinin öldüğü açıklandı. Maui itfaiyesi, yüzlerce kişinin de kayıp olduğunu duyurdu.

ABD’nin Hawaii eyaletindeki orman yangınlarından hayatını kaybedenlerin sayısı 67’ye yükseldi. Yetkililer, sayının daha da artmasından endişe duyuyor.

Hawaii’nin doğasıyla ünlü turistik adası Maui’deki orman yangınları, kalabalık yerleşim birimlerini küle çevirdi. Eyalet tarihinin en büyük doğal afeti olarak kayıtlara geçen orman yangını nedeniyle binlerce kişi evsiz kaldı.

67 kişinin hayatını kaybettiği Maui’de yüzlerce kişinin de kayıp olduğu belirtildi. Adada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Orman yangınları nedeniyle risk altındaki pek çok yerleşim birimi tahliye edildi.

Hawaii'de orman yangını kontrol altına alınamıyor: 67 ölü, yüzlerce kayıp...

LAHİNA KÜL OLDU

Maui güvenlik güçleri, ada sakinlerinin tahliyesi için çaba sarf ederken, yangından ağır bir şekilde etkilenen Lahaina kasabasına giden yolları kapattı. Lahaina’daki yerleşim alanlarının yangından dolayı büyük oranda kül olduğu belirtiliyor.

Maui İtfaiyesi, Lahina’daki yangını kontrol altına aldıklarını ancak arama çalışmalarının henüz büyük bir alanda yapılmadığını duyurdu.

Yetkililer, orman yangının adanın batısında bulunan Kaanapali şehrine doğru ilerlediğini duyurdu.

Hawaii'de orman yangını kontrol altına alınamıyor: 67 ölü, yüzlerce kayıp...

HAWAİİ TARİHİNİN EN BÜYÜK DOĞAL AFETİ

Hawaii’deki orman yangını, ada tarihindeki en büyük doğal afet olarak kayıtlara geçti. 1960 yılınd Hilo kasabasını vuran tsunami nedeniyle 60 kişi hayatını kaybetmişti.

Maui’deki orman yangını, şu ana kadar kesinleşmiş 67 ölüm sayısıyla söz konusu tsunamiyi geçerek, adadaki en fazla kaybın yaşandığı doğal afet oldu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Türkiye Gazetesi, The Guardian

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...