Havalimanını bombaladılar!

/ Kaynak: AA
Havalimanını bombaladılar!

DÜNYA Haberleri  / AA

Trablus'taki Uluslararası Mitiga Havalimanı yeniden bombalandı

nbsp;Libya'nın başkenti Trablus'taki Uluslararası Mitiga Havalimanı'nın yeniden bombalandığı bildirildi.AA muhabirine konuşan emekli General Halife Hafter'e bağlı güçlerin sözcüsü Muhammed el-Hicazi, "Mitiga Havalimanı, terör amaçlı kullanıldığı için savaş uçakları tarafından hedef alındı" dedi.
Hicazi, Hafter'e bağlı birliklerin Misrata ve Sirte havaalanlarını vurmaya hazırlandığını belirterek, "Şimdi Mitiga'yı vurduk. Çünkü orada halkımızı vurmak için uçaklar hazırlanıyordu. Güçlerini yok etmek için Misrata ve Sirte havaalanlarının yanında Mitiga'yı vurmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Başkentteki diğer havalimanı Zuvara'yı da bir tehlike olduğu tespit edilirse vuracaklarını dile getiren Hicazi, bombalanan havaalanlarının devletin kontrolünün dışında olduğunu savundu.
Öte yandan Mitiga Havalimanı kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıların ardından hava sahası kapatılarak, uçuşlar Misrata'ya yönlendirildi.
Anayasa Mahkemesi'nin feshettiği Tobruk Temsilciler Meclisi, cuma günü Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin elinde bulunan havaalanlarının hava sahasını kapatmakla tehdit etmişti.
Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Libya'da, emekli General Halife Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla mayıs ayında başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti. Bu olayların ardından 2 meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı (Fecr) Koalisyonu ile Tobruk Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Halife Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu" Koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...