Havaalanı güvenliğini madara etti

Havaalanı güvenliğini madara etti

DÜNYA Haberleri

Güvenlik görevlileri İngiltere'den İtalya'ya pasaportsuz ve biletsiz uçan 11 yaşındaki Liam Corcoran'ı uçağa nasıl bindiğini farkedemedi.

İngiltere'de 11 yaşındaki Liam Corcoran, İngiltere'den İtalya'ya pasaportsuz ve biletsiz olarak uçtu. Pasaportu olmadığı halde Manchester Havaalanı'nda 5 güvenlik aşamasını geçerek uçağa binen ve İtalya'nın başşehri Roma'ya giden Corcoran, "Ev ödevlerimi yapmaktan daha kolay oldu" diye konuştu.

Liam Corcoran, Wythenshawe'de annesinin yanından ayrılarak otobüse atladı ve Manchester havaalanında sorgusuz sualsiz Jet2 hava yolu şirketinin uçağına bindi. The Sun gazetesine konuşan çocuk, "Kimse bana bir şey sormadı" dedi. Tuvalet ihtiyacını gidermek için uçağa girdiğini belirten çocuk, tuvaletteyken uçağın havalandığını ifade etti. Uçuş esnasında durumun anlaşıldığı ama uçağın geri döndürülmesi için artık çok geç olduğuna kanaat getirilerek Roma'ya kadar yolculuğa devam edildiği bildirildi.

Çocuğun pasaportsuz olarak, hiç sorgulanmadan uçağa kadar gidebilmesi, özellikle Olinmpiyatlar öncesinde Manchester Havaalanı'ndaki güvenliğe dair derin endişelere yol açtı. Çocuğun annesi Mary de, "Olanlara inanamıyorum. Tek bir soru sorulmadan uçağa kadar nasıl gidebildi? Demek ki teröristler de ellerini kollarını sallayarak uçaklara girebilirler" dedi.

Corcoran, aynı uçakla geri gönderilirken 8 saat sonra annesine kavuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...