Hava felaketlerinde 2 milyon kişi öldü

Düzenleyen:
Hava felaketlerinde 2 milyon kişi öldü

DÜNYA Haberleri

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 1979-2019 yılları arasında meydana gelen yaklaşık 11 bin hava felaketinin yol açtığı can kaybı ve ekonomik maliyete ilişkin devam eden araştırma hakkında açıklamalarda bulundu.

Aralarında 300 bin can kaybıyla en ölümcül olaylardan biri olan Etiyopya 1983 kuraklığı ve 2005'te 163,61 milyar dolarlık hasar oluşturan Katrina kasırgası gibi büyük felaketlerin de incelendiğini belirten WMO, sel ve sıcak hava dalgaları gibi hava felaketlerinin son 50 senede beş kat arttığını söyledi.

Söz konusu felaketler yüzünden 50 yılda iki milyondan fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken iki milyon ölümün yüzde 91’inden fazlasının gelişmekte olan ülkelerde meydana geldiği açıklandı. Hava felaketlerinin ekonomik maliyetinin ise toplamda 3,64 trilyon doları bulduğu aktarıldı. Global ısınma sebebiyle aşırı hava olaylarının daha sık yaşanmasının yanı sıra 1970'lerden sonra afetlerin artma eğilimi gösterdiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...