Hastaların yüzde 84'ü tedavi edildi

Hastaların yüzde 84'ü tedavi edildi

DÜNYA Haberleri

Çin'de ortaya çıkarak dünya geneline yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik Almanya'da mücadele sürüyor.

 Almanya'da hastalık kontrolü ve önlenmesinden sorumlu araştırma enstitüsü Robert Koch (RKI) tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki Covid-19 hastalarının yüzde 84'ünün iyileştiği bildirildi. Enstitü, virüsün kontrol altına alındığını duyururken salgının başlangıcından itibaren test, izolasyon ve takip sistemi uygulayıp başarı elde ettiklerini, tedbirlere uyulmaya devam edilmesi hâlinde de vakaların daha da düşeceğini belirtti. İlk korona virüs vakasının 28 Ocak'ta tespit edildiğini belirten RKI, şu ana kadar ülke genelinde 169 bin 430 vaka tespit edildiğini, 7 bin 392 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade etti. Ölenlerin yaş ortalamasının 80 civarında olduğu belirtilirken virüsü yenip iyileşenlerin sayısı ise 141 bin 700 olarak açıklandı. Enstitü ayrıca salgına yönelik alınan tedbirlerin salgının yayılma zincirini kırdığını, virüsün yayılma yüzdesinin 3,3'ten 0,7'ye gerilediği ifade etti. Virüsün yayılma oranının düşmesiyle ülke genelindeki tedbirlerin kademeli olarak gevşetilerek normalleşmeye gidildiği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...