Harvard'da antisemitizm istifası

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Harvard'da antisemitizm istifası

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Antisemitist ifadeler kullandığı gerekçesiyle istifaya zorlanan Harvard Üniversitesi Rektörü Claudine Gay'e üniversitenin öğretim üyelerinden destek geldi.

Harvard Üniversitesi Rektörü Claudine Gay, ABD Kongresi Eğitim ve İş Gücü Komisyonu'nda kampüsteki antisemitizm iddialarına ilişkin ifade özgürlüğünü savunmasının ardından istifaya zorlanırken, üniversitenin bazı öğretim üyeleri Gay'i destekleyen dilekçe imzaladı.

The New York Times’ın haberine göre, ABD Kongresine çağrılan Rektör Gay, Harvard Üniversitesinin mezunları, bağışçıları ve politikacılar tarafından da istifa etmesi için giderek artan bir baskıya maruz kaldı.

AKADEMİK ÖZGÜRLÜK VURGUSU

500'den fazla öğretim üyesi, Gay'e destek için bir araya gelerek, "Harvard'ın akademik özgürlüğüyle çelişen siyasi baskılara karşı mümkün olan en güçlü şekilde direnme" çağrısında bulunan bir dilekçe imzaladı.

KURUL NİHAİ KARARI BUGÜN VERECEK 

Harvard Üniversitesi Başkanı ve Üyelerinden oluşan kurul, Gay'in kariyerine nihai olarak karar verecekleri bugün toplanacak.

ABD Kongresi Eğitim ve İş Gücü Komisyonu'ndaki oturumda, Pensilvanya Üniversitesi Rektörü Elizabeth Magill, Harvard Rektörü Claudine Gay ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Rektörü Sally Kornbluth, üniversite kampüslerindeki antisemitizm olaylarına ilişkin yaklaşımları hakkında sorulara yanıt vermişti. Üç rektör, antisemitizmle mücadelede kararlı olduklarını ifade etmiş ve eleştirilere maruz kalmıştı. Pensilvanya Üniversitesi Rektörü Magill, eleştirilerin ardından dün istifa etmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...