Hamile kadına iki ameliyat birden yapıldı

Hamile kadına iki ameliyat birden yapıldı

DÜNYA Haberleri

Almanya'da atar damarı yırtılan hamile kadına kalp ve sezeryan ameliyatı birlikte yapıldı.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Hagen kentinde yaşayan ve dokuz aylık hamile olan Halise Dereğoğlu'na Essen Üniversite Kliniği'nde iki ameliyat birden yapıldı. Tıp tarihinde ender rastlanan olayda bir yandan Halise Dereğoğlu'nun karnındaki bebek sezeryanla alınırken, bir yandan da kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Bir avukatlık bürosunda avukat yardımcısı olarak çalışan 37 yaşındaki Dereğoğlu, ilk çocuğunun doğumuna bir gün kala atardamarının yırtılması sonucu ölümle nbsp;karşı geldi.

Halise Dereğoğlu, "Göğsümde bir sıcaklık hissettim, doğum sancısı sandım. Kocam, 'Hastaneye götüreyim mi?' diye sordu. 'Gerek yok' diyerek temiz hava almak için balkona çıktım ancak gece gözümü kırpmadım" diye konuştu. Dereğoğlu ertesi günü CTG çektirdiklerini ve çocuğun kalbinin düzenli atması nedeniyle çok mutlu olduklarını belirterek, "Doktor beni ne olur ne olmaz diyerek ev doktoruma gönderdi" dedi. Dereğoğlu, kanındaki oksijen miktarının az olduğunun tespiti üzerine Hagen hastenesine sevk ettiğini belirtti.

Hagen'da atardamarın yırtıldığı ve kalbe yeterince kan pompalanmadığını tespit eden doktorlar, yaşamı tehlikeye giren Dereğoğlu'nu Essen'e sevk etti. Mavi ışık ve sirenle yol çıkan ambulans 30 dakikada Essen'e varırken, Hagen'daki doktorlar Essen'deki meslektaşlarını haberdar etti. Burada hemen ameliyat alınan hamile kadına kalp ameliyatı için narkoz verilirken, aynı anda çocuğun etkilenmemesi için sezeryan hazırlıkları başladı.

Doğum uzmanı doktorun sezeryanı gerçekleştirip 3 kilo 850 gram ağırlığında, 55 santimetre boyundaki Hamza'nın doğumunu sağlarken bir başka ekip de altı saat süren bir ameliyatla yırtılan atardamarı onararak Halise Dereğoğlu'nun hayatını kurtardı.

Kaynak: Sabah Avrupa, Foto: WAZ Foto Pool / Mathias Graben

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...