Hamas’tan Gazze’de İsrail’e üst düzey darbe: En kıdemli yarbay öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hamas’tan Gazze’de İsrail’e üst düzey darbe: En kıdemli yarbay öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

7 Ekim’den beri Gazze’yi gece gündüz havadan bombalayan İsrail, birkaç gün önce kentin iç kesimlerinde karadan operasyonlara başladı. İsrail çatışmalarda ciddi kayıplar veriyor. Son olarak işgalci İsrail ordusu, en kıdemli yarbayın Hamas saldırısında öldüğünü duyurdu.

İsrail-Hamas çatışması 27. gününde devam ederken, zaman zaman karadan operasyonlara girişen İsrail ordusu Gazze’de hiç beklemediği bir dirençle karşılaştı.

Karadan operasyonlara 31 Ekim’de İsrail ordusu geçen süre zarfında aralarında üst rütbeli askerlerinde bulunduğu 18 askerini kaybetti. 

EN KIDEMLİ YARBAY ÖLDÜRÜLDÜ

İşgalci İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 188. Zırhlı Tugay 53. Tabur Komutanı olan Yarbay Salman Habaka'nın, Gazze'nin kuzeyindeki çatışmalarda 3 İsrailli askerle birlikte öldürüldüğü belirtildi. 

Yarbay Habaka'nın İsrail ordusunda en kıdemli yarbay olduğu öğrenildi.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315'i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

31 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülen İsrail askeri sayısı 16'ya yükseldi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugaylarının elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın olmak üzere 9 bin 61 Filistinliyi öldürürken, en az 32 bin kişiyi yaraladığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 130 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze'ye 26 Ekim'de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...