Hamas'tan 'esir takası' için ateşkes şartı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hamas'tan 'esir takası' için ateşkes şartı!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye saldırıları şiddetlenerek devam ederken, Hamas'tan esir takasına ilişkin yeni bir açıklama geldi. Hamas karşılıklı esir takasına olması için önce ateşkes sağlanması şartını koştu.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'i hedef alan saldırılarının ardından, İsrail işgal altındaki Gazze'yi topyekün abluka altına alarak bombardımana başladı. Çatışmalarda 26 gün geride kalırken Gazze'de can kaybı 9 bine dayandı.

İsrail kanlı saldırılarına her gün bir yenisini eklerken Hamas'tan karşılıklı esir takasına ilişkin açıklama geldi. 

ESİRLER İÇİN ÖNCE 'ATEŞKES' ŞARTI

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail ordusunun bombardımanını yoğunlaştırdığı Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlere ilişkin müzakerelerin başlaması için bir ateşkes sağlanması gerektiğini belirtti.

Hamas tarafından yayınlanan görüntülü mesajında Heniyye, abluka altındaki Gazze Şeridin'de İsrailli esirlerin, İsrail ordusunun yoğun bombardımanları nedeniyle Filistinlilerin maruz kaldığı "yıkım ve ölüm ile yüzleştiğini" söyledi.

ATEŞKES TALEBİ ARACILARLA İLETİLDİ

Heniyye, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlere ilişkin müzakerelerin başlaması için bir ateşkes sağlanması gerektiğini aracılara ilettiklerini aktardı.

HAMAS'TAN BATI ÜLKELERİNE ÇAĞRI

Aracılara "katliamın durması gerektiğini anlattıklarını" vurgulayan Heniyye, özellikle Batı ülkelerindeki halklara Filistin'e destek protestolarına devam etmeleri ve karar alıcılar üzerinde baskı kurmaları çağrısında bulundu.

Heniyye, ablukanın sıkılaştırıldığı Gazze Şeridi'nin Mısır ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın iki yönlü faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini belirtti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...