Hamas’tan Barselona Belediyesi’ne takdir: İsrail ile ilişkileri kesme kararı cesurca

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hamas’tan Barselona Belediyesi’ne takdir: İsrail ile ilişkileri kesme kararı cesurca

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hamas, Barselona Belediyesi’nin Gazze Şeridi'nde kalıcı bir ateşkese ulaşılana kadar İsrail ile ilişkilerini kesme kararını “cesur bir duruş" olarak nitelendirdi.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği sivil katliamına tepki gösteren ülkelerden biri de İspanya oldu. Barselona Belediyesi, İsrail ile ilişkilerini kesme kararı alırken İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ise “Uluslararası toplumun ve Avrupa Birliği'nin artık Filistin devletini tanımasının zamanı geldi. Bunu AB ile yapmalıyız. Ancak AB Filistin devletini tanımazsa İspanya kendi kararını alacaktır.” demişti.

Hamas'ın Telegram hesabından, Barselona Belediyesi'nin, İsrail ile ilişkileri kesme kararına ilişkin yazılı bir açıklama yayımlandı. Açıklamada, "Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik saldırı ve soykırım savaşını reddederek işgalci oluşumla ilişkisini kesme kararı alan Barselona Belediyesi'nin cesur duruşunu takdir ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

BARSELONA BELEDİYESİ İSRAİL İLE İLİŞKİLERİNİ KESTİ

İspanya'da Barselona Belediye Meclisi, Barcelona en Comu partisinin girişimi ve Katalonya Sosyalist İşçi Partisi (PSC) ile Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) partilerinin desteğiyle belediye bünyesinde alınan kararla İsrail ile ilişkilerini kesti.

Karar metninde, Gazze Şeridi'nde kalıcı bir ateşkese ulaşılana, Batı Şeria'da sivil halka uygulanan şiddet son bulana, Birleşmiş Milletler (BM) kararları ile Filistin halkının temel hakları garanti edilene ve Hamas'ın esir tuttuğu İsrailliler serbest bırakılana kadar İsrail ile kurumsal ilişkilerin askıya alındığı duyuruldu.

HAMAS’TAN DÜNYAYA ÇAĞRI

Hamas, dünyadaki tüm şehir ve belediye meclislerine "Barselona Belediyesi'nin Nazi-Siyonist işgalinin çocuklara ve savunmasız sivillere yönelik katliamlarını reddeden bu tutumunu izlemeleri" çağrısında bulundu.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez Refah Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamada, "Uluslararası toplumun ve Avrupa Birliği'nin artık Filistin devletini tanımasının zamanı geldi. Bunu AB ile yapmalıyız. Ancak AB Filistin devletini tanımazsa İspanya kendi kararını alacaktır." demişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Dışişleri Bakanı Eli Cohen, İspanyalı liderin açıklamalarına tepki göstererek İsrail'deki büyükelçileri Dışişleri Bakanlığına çağrılarak kınama mesajı iletmişti.

 

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...