Hamas'tan Arap Birliği'ne 'Gazze' çağrısı

/ Kaynak: AA
Hamas'tan Arap Birliği'ne 'Gazze' çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas, Arap Birliği Zirvesi'ne katılacak ülkelere, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasının kaldırılması için girişimde bulunmaları çağrısı yaptı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Mısır'da düzenlenecek Arap Birliği zirvesine katılan ülkelerden, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasını kaldırmak için çaba göstermeleri istendi.
Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın açılmasının ve son İsrail saldırılarının ardından bölgedeki imar çalışmaları için "Arap güven ağı" oluşturulmasının da talep edildiği açıklamada, "Arap ülkeleri, Filistin davası ile Filistinlileri İsrail'in ihlallerinden korumak için gereken siyasi rolü oynamalıdır" denildi.
İsrail, 2006 yılında Hamas'ın seçimleri kazanmasının ardından Gazze'yi havadan, karadan ve denizden ambargo altına almış, 2007 yılında iktidara gelmesi üzerine de ambargoyu iyice sıkılaştırmıştı.
Bir çok meselenin ele alınacağı Arap Birliği Zirvesi, bugün Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlenecek.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...