Hamas'ın videosunu yayınladığı İsrailli kızın annesi: Kızımı canlı gördüğümüz için sevindik

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hamas'ın videosunu yayınladığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde esir tutulan İsrailli kız Mia Shem'in annesi Keren, "görüntüleri izleyene kadar kızlarının canlı olup olmadığını bilmediklerini" söyledi.

Tel Aviv'de basın toplantısı düzenleyen Keren, videoda kızını görünce sevindiklerini ve kendisinin sevinçten çığlık attığını söyledi. Keren, "Kızımın eve dönmesini sağlamaları için dünyaya yalvarıyorum." ifadelerini kullandı.

Mia Shem'in teyzesi Galit Schalfi, yeğenini canlı görmenin kendileri için çok büyük bir olay olduğunu söyleyerek genç kızın serbest bırakılmasını talep ettiklerini belirtti.

Schalfi, yeğeninin vidoda "solgun ve korkmuş" göründüğünü dile getirdi. Teyze Schalfi, Gazze'deki tüm İsrailli esirlerin serbest bırakılması için imkanı olan herkesin kendilerine yardım etmesi gerektiğini ifade etti.

Mia'nın serbest bırakılması için Filistinli mahkumlarla esir takası gerekirse bunu destekleyip desteklemediği yönündeki soruya Schalfi, "Biz sadece yeğenimin eve dönmesini istiyoruz." cevabını verdi.

KASSAM TUGAYLARI, TEDAVİ GÖRÜNTÜLERİNİ YAYIMLAMIŞTI

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 21 yaşındaki İsrailli Mia Shem'in tedavi görüntülerini içeren bir video yayımlamıştı.

Kassam Tugayları Askeri Medyası tarafından yayımlanan videoda, Kassam unsurlarının Mia Shem'i tedavi ettiği görülüyor. Videoda, sağ kolundan ameliyat olan Mia Shem'in yarasına, Kassam unsurları tarafından pansuman edildiği anlar gösteriliyor.

Mia Shem, videoda, cumartesi günü (Kassam Tugaylarına bağlı unsurların Gazze sınırındaki Yahudi yerleşim birimlerine sızdığı gün) bölgedeki festivalde olduğunu ve kolundan ağır şekilde yaralandığını söyledi. Genç kızın Kassam unsurları tarafından Gazze'ye götürüldüğünü ve 3 saat süren bir operasyon geçirdiği belirterek "Beni tedavi ettiler, ilgilendiler, ilaç verdiler. Her şey yolunda." dedi.

Hamas'ın videosunu yayınladığı İsrailli kızın annesi: Kızımı canlı gördüğümüz için sevindik

Ailesinin yanına dönmek istediğini belirten genç kız, "Lütfen en kısa zamanda bizi buradan çıkarın." ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA 11. GÜN!

İsrailli yetkililer, özellikle Gazze Şeridi'ni çevreleyen beldelerdeki yaklaşık 78 bin İsrailliyi tahliye etti. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsrailli öldü, 3 bin 968'i yaralandı. Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne götürüldüğü tespit edilen İsrailli rehinelerin sayısı ise şu ana kadar 199 olarak açıklandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise 2 bin 778'e yükseldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Karen24 Ekim 2023 20:56

Kızları icin üzülmüş öldürülen çocuklar için de üzüldünüz mü

Ramazan21 Ekim 2023 18:39

Bu yahudiler benciller. Onlarınki serbest kalsın da Filistinliler ne olursa olsun! Zalimler! Bir de merhamet bekliyorlar!

Türkiye 18 Ekim 2023 08:52

Niye İsrail açılımı sizde acımayın göndermeyin o çocukların ölümüne sebep oldular

Sonraki Haber Yükleniyor...