Hamas'ın serbest bıraktığı rehine konuştu: Kur'an'a inanan insanlarız, size zarar vermeyiz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hamas'ın serbest bıraktığı 2 rehineden biri olan 85 yaşındaki Yocheved Lifshitz, yaşadıklarını anlattı. 85 yaşındaki İsrailli Yocheved Lifshitz, motosikletle götürüldüğünü ve Gazze'de örümcek ağına benzeyen tünellerde tutulduklarını söyledi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğu sonrası 2 rehineyi daha serbest bıraktığını açıkladı. Hamas tarafından canlı yayınlanan o anlarda ilginç bir olay yaşandı. İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın dün gece saatlerinde serbest bıraktığı 2 rehineden biri olan 85 yaşındaki Yocheved Lifshitz, Hamas savaşçısının elini sıkarak veda ettiği görüntülerin ardından yaşadıklarını canlı yayında anlattı. Tekerlekli sandalyede konuşan Lifshitz, çok sayıda silahlı kişinin İsrail'in güneyinde yaşadığı kibbutza güvenlik bariyerini aşarak girdiğini ve kendisi dahil birçok kişiyi kaçırdığını söyledi.

ELİNİ SIKIP VEDALAŞTI

Günlerdir Hamas'ın elinde rehin tutulan kadınlardan birinin kendilerini teslim almaya gelen görevlinin birinin yanına gittiği esnada Hamas savaşçısının elini sıkması dikkat çekti.

Hamas'ın serbest bıraktığı rehine konuştu: Kur'an'a inanan insanlarız, size zarar vermeyiz

BİZE BİR FAYDASI OLMADI

Kassam Tugaylarının 7 Ekim sabahı İsrail'in Gazze sınırındaki güvenlik bariyerini aşarak İsrail yerleşimlerine girdiği anlara işaret eden Lifshitz, "Bir sürü insan bariyere geldi; 2 milyar şekel (yaklaşık 500 milyon dolar) maliyeti olan bu bariyerin zerre kadar bile faydası olmadı." dedi.

İSRAİL ORDUSU OLAYI CİDDİYE ALMADI

İsrail ordusunun "olayı ciddiye almadığını" savunan yaşlı kadın, "Bu duruma geleceğimizi düşünmediğimiz bir cehennemden geçtim. Kibutzlarımıza saldırdılar, evlerimize saldırdılar, çocukları ve yaşlıları kaçırdılar. Bizi tünellere getirdiler. Tüneller yolda canımı çok acıttı." dedi.

DAVRANIŞLARI İYİYDİ

Önce 25 kişinin toplandığı büyük bir salona vardık ve birkaç saat sonra insanları ayırıp ayrı bir odaya koydular.  Bize bağlı bir doktor vardı ve birkaç günde bir neler olup bittiğini görmeye geliyordu. Doktor mutlaka ilaç getiriyordu. Toplamda beş kişiydik ve her birimizin başında bir koruma vardı. Davranışları iyiydi, bizimle tüm ayrıntılarıyla ilgilendiler."

KUR'AN'A İNANAN İNSANLAR ZARAR VERMEZLER

Kilometrelerce tünellerde ilerlediklerini ve geceleri yine tünellerde uyuduklarını belirten Lifshitz, kendilerine iyi bakıldığını söyledi. Lifshitz, "(Kassam Tugayları) Bize Kur'an'a inanan insanlar olduklarını ve bize zarar vermeyeceklerini söylediler. Tünellerdeki kendi koşullarının aynısını bize de sağladılar.

YEDİKLERİNİ BİZE VERDİLER

Lifshitz, "Yedikleri beyaz peyniri ve salatalığı bize de verdiler" dedi.

Lifshitz'in 83 yaşındaki eşi Oded'in ve Cooper'ın 85 yaşındaki eşi Amiram'ın hala Hamas'ın elinde rehin tutulduğu bildirildi. Lifschitz'in kızı Sharone, babasının annesiyle birlikte tutulmadığını, bu nedenle nerede olduğunu hala bilmediklerini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...