Hamas'a cenazede saldırı: 4 ölü, 10 yaralı

Düzenleyen:
Hamas'a cenazede saldırı: 4 ölü, 10 yaralı

DÜNYA Haberleri

Lübnan'ın güneyindeki Filistin mülteci kampı Burc eş-Şimali'deki patlamada ölen Hamas üyesi için cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye silahlı saldırı düzenlendi. Hamas Hareketi mensubu 4 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan'ın güneyindeki Sur şehrinde Filistin mülteci kampı Burc eş-Şimali'de Cuma günü patlama meydana geldi. Bazı kaynaklar, patlamanın elektrik kaçağı sonucu çıkan yangında Covid-19 salgını ile mücadele için depolanan oksijen tüplerine sıçraması sonucu yaşandığını belirtti. Bazıları ise Hamas’a ait olduğu öne sürülen mühimmat deposunda patlayıcıların infilak ettiği ileri sürüldü. Bu konuyla ilgili net bir açıklama gelmezken olayda Hamas üyesi Hamza İbrahim Şahin hayatını kaybetti. 

HASAM: SALDIRIYI EL-FETİH YAPTI

Şahin için bugün cenaze töreni düzenlendi. Kamptaki En-Nur Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından defin işlemleri için mezarlığa gidildiği sırada kalabalığa silahlarla rastgele ateş açıldı. Saldırıda Hamas Hareketi'nden 4 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Hamas, saldırıyı gerçekleştirenin El-Fetih örgütü olduğunu savundu. Suçlamalara ilişkin Fetih Hareketi cephesinden herhangi bir açıklama yapılmadı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...