Hamas, İsrail'in kalbine böyle sızdı! The Guardian, Aksa Tufanı ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
- Güncelleme:
Hamas, İsrail'in kalbine böyle sızdı! The Guardian, Aksa Tufanı ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ajanslar

İngiliz The Guardian gazetesi, operasyonda ölen bir Hamas savaşçısının üzerinden İsrail askeri üssünün haritasının çıktığını iddia etti. İsrail ordusu bugün 3 askerinin öldüğünü açıkladı. İşte dakika dakika İsrail ile Hamas savaşındaki gelişmeler..

7 Ekim'de Hamas'ın silahlı kolu İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın başlattığı 'Aksa Tufanı Operasyonu' sonrası İsrail, Gazze'yi işgal etti ve katliamlar yaptı. Ancak Hamas'ın düzenlediği operasyonla ilgili iddiaların arkası kesilmiyor. Herkes Mossad'ın bu saldırıdan önceden haberdar olamamasına şüpheyle yaklaşırken, birçok kaynaktan aslında saldırının bilindiği iddia edildi. Ayrıca 7 Ekim'de Hamas'ın sivilleri hedef aldığı yönündeki haberlerle ilgili de birçok farklı iddia ortaya atıldı. İddialara göre, Hamas'ın festival alanına girmesinin ardından İsrail polisi ateş açtı ve bölgede bulunan siviller iki ateş arasında kaldı. 

İşte dakika dakika İsrail-Hamas savaşındaki gelişmeler

20:38 Gazze'deki hükümet: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı 349 artarak 16 bin 248 oldu. Ölenlerin 7 bin 112'si çocuk, 4 bin 885'i kadınlardan oluşuyor.

18:30 Lübnan ordusu tarafından yapılan açıklamada, ülkenin güney sınırına İsrail tarafından düzenlenen bombardımanda 1 askerin hayatını kaybettiği, 3 askerin de yaralandığı bildirildi.

17.35  İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik saldırısında ilk kez bir Lübnan askeri öldü.

16.45  İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda 4 Lübnan askerinin yaralandığı belirtildi.

16.28 Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'e ait sınır üzerinde yer alan 4 askeri noktaya saldırı düzenlediğini duyurdu.

16.14 Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 15 bin 900'e ulaştığını duyurdu.

15.02 Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) işgal altındaki Filistin topraklarındaki temsilcisi Richard Peeperkorn, Gazze'de her 10 dakikada 1 çocuğun öldürüldüğünü belirterek, "Bu anlamda insanlığın en karanlık anına yakın olduğumuzu düşünüyorum. (Gazze için) Kalıcı ateşkese ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

14.55  İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in Gazze'de işlediği cinayetler karşısında uluslararası toplumun etkisiz kalmasına tepki gösterdi.

13.21 Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 63 gazetecinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

11:49 Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyinde İsrail'e ait 8 askeri aracı hedef aldığını duyurdu. Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda İsrail'e ait 5 askeri aracın Yasin 105 roketleriyle hedef alındığı" ifade edildi.

11:20 Filistin resmi haber ajansı WAFA: İsrail'in Gazze'deki Han Yunus kenti ile Deyr el-Belah'taki Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda en az 50 kişi hayatını kaybetti.

10:18 Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, Gazze'de yaşananlara ilişkin Avrupa ülkelerinden İsrail'e "sert tepki" göstermelerini istedi.

10:00 Birleşmiş Milletler (BM) Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings, "(Gazze'de) İnsani yardım faaliyetlerinin yanıt veremeyeceği daha da korkunç bir senaryo ortaya çıkmak üzere." ifadesini kullandı.

09:30 İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda biri çocuk 3 Filistinliyi yaraladı, 3 Filistinliyi ise gözaltına aldı

08:56 Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, "Gazze'de hiçbir yer güvenli değil. Hastaneler değil, barınaklar değil, mülteci kampları değil. Kimse güvende değil. Çocuklar değil. Sağlık çalışanları değil. İnsanlar değil" dedi.

05:41 İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'den tahliye edilen 130 Türk vatandaşı ve aile yakını, Mısır üzerinden İstanbul'a ulaştı.

03:59 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri ve binaları hedef alarak onlarca Filistinliyi öldürdü.

02:57 İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze sınırındaki komando birliklerinin Hamas'ın saldırısından 2 gün önce işgal altındaki Batı Şeria'ya nakledilmesinin araştırılacağını söyledi.

01:42 İsrail'in Gazze'deki kara operasyonunda sivillerin bölgeden ayrılabilmesi için yeteri kadar zaman vermesi gerektiğini dile getiren Beyaz Saray, İsrail ordusunun bugüne kadar sivilleri hedef alan saldırıları karşısında sessiz kaldı.

00:22 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'nin güneyindeki iki tıbbi deposunu boşaltmasını talep eden İsrail'den, bu kararından dönerek sivilleri ve sivil altyapıyı korumasını istedi.

00:04 Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de daha fazla tır gönderilerek düzeltilemeyecek bir durum olduğunu kaydetti.

AKSA TUFANI'NDA CASUS DESTEĞİ

Bugün, Aksa Tufanı ile ilgili bir iddia daha ortaya atıldı. İngiliz The Guardian, operasyonda ölen bir Hamas savaşçısının üzerinden İsrail askeri üssünün haritasının çıktığını iddia etti. Gazeteye göre, bu harita sadece içerden gelen bir yardımla yani casus desteğiyle çizilebilir. 

İSRAİL 3 ASKERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

İşgalci İsrail Gazze'deki savaşta 3 askerinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail basını kara saldırısında ölen askerlerinin sayısının 78'e yükseldiğini duyurdu.

Hamas, İsrail'in kalbine böyle sızdı! The Guardian, Aksa Tufanı ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı

WSJ: İSRAİL TÜNELLERE SU BASACAK

Wall Street Journal'ın haberine göre İsrail, Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki tünel sistemini Akdeniz'den pompalanan suyla doldurmayı planlıyor. Aynı habere göre, geçen ay El Şati mülteci kampının kuzeyine beş büyük pompa monte edildi ve her biri binlerce metreküp deniz suyunu tünellere pompalama kapasitesine sahip.

İZLEYİN! - ESKİ İSRAİL BAŞBAKANI BARAK'TAN HAMAS İTİRAFI: YENME İHTİMALİMİZ DÜŞÜK 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Anonim 5 Aralık 2023 14:09

Tükürün zalimlerin hayasız yüzüne.

Sonraki Haber Yükleniyor...