Hamas İsrail helikopterini roketatarla vurdu: İsrail basını görüntüleri paylaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hamas İsrail helikopterini roketatarla vurdu: İsrail basını görüntüleri paylaştı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail basınında yer alan habere göre, Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, Gazze yakınlarında Tel Aviv yönetimine ait bir helikopteri roketatarla vurarak düşürdü.

İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye yönelik ağır saldırıları tüm dünyanın gözü önünde devam ediyor. Kara harekatına hazırlanan İsrail ordusu tankları Gazze sınırına yığdı. Bölgedeki tansiyon bir türlü düşmezken Hamas’ın Aksa Tufanı operasyonunu başlattığı gün olan 7 Ekim’de Tel Aviv yönetimine ait bir helikopteri düşürdüğü ortaya çıktı.

İSRAİL BASINI GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

İsrail'de yayın yapan Kanal 13, vurulan helikopterin görüntülerini paylaştı.

Haberde Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail ordusuna ait helikopteri RPG roketatarla vurduğu ve saldırıda pilotların paraşütlerle atladığı, helikopterin ise tamamen yandığı kaydedildi.

Hamas İsrail helikopterini roketatarla vurdu: İsrail basını görüntüleri paylaştı

ORDUDAN HENÜZ AÇIKLAMA YAPILMADI

Haberde, İsrailli pilotların sağlık durumuyla ilgili bilgi verilmezken, helikopterde kaç personel olduğu da paylaşılmadı. İsrail ordusundan ise, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Hamas İsrail helikopterini roketatarla vurdu: İsrail basını görüntüleri paylaştı

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 614'ü çocuk, 370'i kadın 1900 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 696 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana, İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 51 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...