Hamas-İsrail çatışmasında can kaybı katlanıyor: 687 Filistinli, 800'den fazla İsrailli hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hamas-İsrail çatışmasında can kaybı katlanıyor: 687 Filistinli, 800'den fazla İsrailli hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hamas 7 Ekim’de İsrail’e yönelik Aksa Tufanı Operasyonu başlatırken, İsrail ‘savaş’ ilan ederek Gazze’yi ablukaya alıp bombardımana başlamıştı. Çatışmaların 3. gününde saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 687'ye yükseldi.

Hamas ve İsrail güçleri arasındaki çatışmalar 3. günde devam ediyor. Hamas, uyarısız bombalanan her sivil hedef için bir esirin öldürüleceğini duyururken, İsrail Başbakanı Netanyahu ise "Hamas saldırılarına verdiğimiz cevap Orta Doğu’yu değiştirecek” dedi.

HAYATINI KAYBEDEN FİLİSTİNLİ SAYISI 687'YE YÜKSELDİ

Öte yandan bölgedeki can kayıpları ve yaralılara ilişkin bilgi veren Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 140'ı çocuk, 687'ye yükseldiğini bildirdi.

BATI ŞERİA'DA 16 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin El Halil kenti yakınlarında açtığı ateş sonucu Ahmed Ebu Türki'nin (28) hayatını kaybettiği belirtildi.

Hamas-İsrail çatışmasında can kaybı katlanıyor: 687 Filistinli, 800'den fazla İsrailli hayatını kaybetti

Bununla birlikte İsrail güçlerinin Kudüs ve Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 16'ya yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada Kudüs'ün yanı sıra Batı Şeria'nın El Halil, Ramallah, Eriha, Nablus ve Kalkilya kentlerinde 7 Ekim'den bu yana toplam 15 Filistinlinin İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

İSRAİL'DE ÖLENLERİN SAYISI 800'Ü GEÇTİ

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısının ise 800'ü geçtiği bildirildi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın haberine göre, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" isimli saldırıda en az 800 İsrailli öldü.

Saldırıda 2 bin 400 İsraillinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.
Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenlemişti.

Hamas-İsrail çatışmasında can kaybı katlanıyor: 687 Filistinli, 800'den fazla İsrailli hayatını kaybetti

Sınır kapısındaki İsrail ordu güçlerini tasfiye ederek burayı ele geçiren silahlı gruplar, ardından sınırı aşarak İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...