Hamas, Gazze’de ateşkesin İsrail güçlerince ihlal edildiğini duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Hamas, Gazze’de ateşkesin İsrail güçlerince ihlal edildiğini duyurdu

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail-Hamas arasında haftalardır devam eden şiddetli çatışmalara beş gün önce 'insani ara' verilmiş ve esir takasına başlanmıştı. Dün sona erecek anlaşma Katar ve Mısır arabuluculuğunda uzatılırken, Hamas Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ateşkes anlaşmasının İsrail güçlerince açık bir şekilde ihlal edildiğini duyurdu.

Hamas'ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı Operasyon'nun ardından, İsrail eşi benzeri görülmemiş kanlı saldırılarla Gazze'de katliama başladı. Abluka altındaki şehirde, hastaneler, camiler, okullar vurulurken can kaybı 15 bini aştı.

Günlerdir süren diplomatik temasların ardından nihayet esir takası ve ateşkes için iki taraf da anlaşmaya vardı. 24 Kasım’da başlayan 4 günlük insani ara, 2 gün daha uzatılırken Hamas’tan yeni açıklama geldi.

“ATEŞKES  İHLAL EDİLDİ”

Hamas açıklamasında, “Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ateşkes anlaşması düşman tarafından açık bir şekilde ihlal edilmesi sonucunda sahada çatışmalar meydana geldi” ifadelerini kullanıldı.

“DÜŞMAN UYDUĞU SÜRECE ANLAŞMAYA UYARIZ”

Katar ve Mısır'ın aracılık ettiği insani araya "düşman uyduğu sürece" bağlı olduklarını söyleyen Hamas, arabulucuları işgalcilere sahadaki ateşkesin tüm şartlarına uyması için baskı yapmaya çağırdı.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA GELDİ

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada ise, “Son bir saat içinde Gazze'nin kuzeyinde 2 farklı noktada IDF birliklerinin yakınında 3 patlayıcı patlatılarak operasyonel duraklama ihlal edildi. Bu yerlerden birinde teröristler askerlere ateş açmış, askerler de ateşle karşılık vermiştir. Olaylar sırasında birkaç asker hafif şekilde yaralandı. IDF birlikleri operasyonel duraklamaya uygun olarak mevzilenmişlerdi” denildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fatmanur Aksoy 29 Kasım 2023 02:15

Allah yahudiyi kahretsin!

Sonraki Haber Yükleniyor...