Hamas, Filistin yönetimine gözdağı verdi

/ Kaynak: AA
Hamas, Filistin yönetimine gözdağı verdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Yönetime müzakerelerden çekilme çağrısı yapan Hamas: "Müzakerelerdeki anlaşmalar hiçbir şekilde bağlayıcı değildir ve Filistin halkını temsil etmeyecektir"

Hamas, Filistin yönetimini İsrail'le yürütülen müzakerelerden çekilmeye çağrısını tekrarlayarak, müzakerelerde varılacak bir anlaşmanın Filistin halkını temsil etmeyeceğini savundu. nbsp;
Yapılan yazılı açıklamada, Hamas'ın, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry himayesinde yürütülen müzakereye karşı olduğu belirtildi. Filistin yönetimi ve Fetih'e müzakareleri durdurma ve seçenekleri gözden geçirme çağrısı yapılan açıklamada, "Kerry'nin müzakere planını kabul etmenin, Yahudi devleti olarak İsrail'i tanıma anlamına geleceği" ifade edildi.
Kerry'nin planının kabul edilmesi halinde, doğabilecek sonuçların reddedileceği dile getirilen açıklamada, "Müzakereler çerçevesinde varılan herhangi bir anlaşma, hiçbir şekilde bağlayıcı değildir ve Filistin halkını temsil etmeyecektir" denildi.
Filistin topraklarından taviz vermeyi öngören hiçbir önerinin kabul edilmemesi gerektiği ifade edilen açıklamada, söz konusu müzakerelere kitlesel olarak karşı çıkılması gerektiği savunuldu.
ABD ve Filistin yönetiminden, görüşmelerin gizliliği sebebiyle Dışişleri Bakanı Kerry'nin, Filistin-İsrail barış görüşmelerinde taraflara rehberlik edecek "çerçeve anlaşmasının" maddelerine dair şu ana kadar herhangi resmi bir açıklama yapılmadı.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry dün yaptığı açıklamada, İsrail ve Filistin arasında varılacak nihai bir anlaşmanın 9 ay ek süreye ihtiyaç duyduğunu söylemişti.
İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakereleri, İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki yerleşim faaliyetlerini durdurmayı reddetmesi üzerine 2010 yılının ekim ayında kesilmiş, müzakereler daha sonra ABD'nin aracılığıyla 2013 temmuz ayında tekrar başlamıştı. Görüşmelerde İsrail'in "güvenlik, Filistinli mültecilerin durumu, 1967 sınırlarına dönülmesi ve Kudüs'ün statüsü ve paylaşımı" konularındaki tutumunun, çözüm konusunda ortak zemin bulunmasını zorlaştırdığı ifade ediliyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...