Gazze'de ateşkesin son günü... İsrail süre biter bitmez saldıracak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'de ateşkesin son günü... İsrail süre biter bitmez saldıracak

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail-Hamas çatışmasının 48. gününde ilan edilen 'insani ara' ve 'esir takası' anlaşmasında son güne gelinirken, Hamas iki Rus esiri serbest bıraktığını duyurdu. Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, insani ara biter bitmez saldırıya geçeceklerini duyurdu.

İsrail-Hamas çatışması 48 günlük kanlı saldırıların ardından nihayet insani ara ile kesilirken, süre uzatılmazsa bugün anlaşmanın son günü olacak. Anlaşma kapsamında esir takası süreci de devam ediyor.

2 RUS REHİNE SERBEST

Gazze Şeridi’ndeki insani aranın 6’ncı gününde Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları 2 yabancı uyruklu esiri daha serbest bıraktı.

RUSYA'NIN TALEBİ İLE SERBEST KALDILAR

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın talebi üzerine 2 Rus esirin serbest bırakıldığı bildirildi. Rus esirlerin, Rusya Dışişleri Bakanlığı temsilcilerine götürülmek üzere kısa bir süre önce Kızılhaç ekiplerine teslim edildiği aktarıldı.

Gazze'de ateşkesin son günü... İsrail süre biter bitmez saldıracak

60 İSRAİLLİ, 21 YABANCI UYRUKLU VE 180 FİLİSTİNLİ ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞTU

Gazze Şeridi’nde insani aranın başlamasından bu yana Hamas tarafından 5 grup halinde 60 İsrailli ile en az 21 yabancı uyruklu esir, İsrail tarafından ise 180 Filistinli tutuklu serbest bırakıldı.

GAZZE'DE HALA 162 KİŞİ ESİR 

Öte yandan İsrail basınına göre Gazze'de hala 146'sı İsrailli 161 esir bulunuyor.

İSRAİL SÜRE BİTER BİTMEZ SALDIRACAK

Öte yandan anlaşmanın bitmesine saatler kala İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, süre biter bitmez operasyonların yeniden başlayacağı mesajını verdi 

Basın Ofisinden yayımlanan görüntülü mesajda Netanyahu, Hamas ile varılan mutabakat kapsamında çok sayıda İsrailli esirin serbest bırakıldığını hatırlattı.

"SAVAŞA GERİ DÖNECEĞİZ"

Esir takası için varılan "insani aranın" son bulmasından sonra İsrail ordusunun yeniden Gazze'ye saldıracağını dile getiren Netanyahu, "Son günlerde bir soru duydum; İsrail, rehinelerimizi iade etme aşaması bittikten sonra savaşa geri dönecek mi? Cevabım kesin bir evet. Sonuna gelinceye kadar savaşa dönmememiz gibi bir yol yok." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...