Halk Cepesi ve Nida Partisi diyaloğu askıya aldı

/ Kaynak: AA
Halk Cepesi ve Nida Partisi diyaloğu askıya aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Tunus'ta muhalif Ulusal Kurtuluş Cephesi'ni oluşturanlardan Halk Cephesi ve Nida Partisi, ulusal diyalog sürecine katılımı askıya aldığını açıkladı.

Halk Cephesi yöneticilerinden Ahmed es-Sadik, ''Başbakan Ali el-Urayyid, hükümetin istifa edeceğini farklı bir anlaşılmaya mahal vermeyecek şekilde, yol haritasına uygun olarak ilan edene kadar Halk Cephesi olarak ulusal diyalog sürecinden çekilme kararı aldık'' dedi. Nida Partisi'nden yapılan açıklamada da hükümetin yol haritası doğrultusunda resmi ve yazılı olarak istifa edeceğini ilan etmemesi halinde ulusal diyaloga tekrar başlamanın bir anlamı ve ciddiyeti olmayacağını ileri sürdü.

Başbakan Ali el-Urayyid, dün diyalog görüşmeleri öncesinde yaptığı konuşmasında, yüksek seçim kurulunun kurulması, seçim zamanının belirlenmesi ve anayasanın hazırlanması aşamalarına geçilmesi şartıyla 3 hafta içinde hükümetin istifa edeceği sözünü vermişti. Tunus'ta UGTT liderliğinde, Tunus Sanayi Ticaret ve El Sanatları Birliği, Tunuslu Avukatlar Ulusal Birliği ve Tunus İnsan Haklarını Koruma Birliğinden oluşan 4'lü grup, Tunuslu muhalif Muhammed el-Brahmi'nin öldürülmesinden sonra 17 Eylül'de, ülkede yaşanan siyasi krize çözüm bulunması için girişim başlatmıştı. Grubun uzun süren görüşmelerden sonra açıkladığı ve 21 partinin kabul ettiği çözüm planında, mevcut hükümetin yerini alacak teknokrat bir hükümetin kurulması öngörülüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...