Halid Bin Velid türbesini El Nusra mı yoksa Esad güçleri mi yıktı

Halid Bin Velid türbesini El Nusra mı yoksa Esad güçleri mi yıktı
DÜNYA Haberleri

Türbenin Esad güçlerinin yanı sıra dini sembollere karşı çıkan anlayışa sahip El Nusra tarafından yıkılmış olabileceği belirtiliyor.

Suriye'nin Humus kentinde bulunan Halid Bin Velid türbesi ülkede süren iç savaşta tamamen yıkıldı. Türbenin yoğun çatışmalara sahne olan şehirde hangi güçler tarafından yıkıma uğradığı ise tartışılıyor. Başta Halidiye semti olmak üzere şehrin birçok bölgesini kuşatan Esad güçlerinin yanı sıra İslamiyette sembollere karşı çıkan Vehhabi anlayışa sahip El Kaide'nin bir kolu olan El Nusra örgütünün de yıkımda rol oynamış olabileceği belirtiliyor. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), Humus medya sorumlusu Sair el-Humusi, Halid Bin Velid Camisi'ne atılan havan topu ve roketler sonucunda büyük hasar meydana geldiğini, cami içinde yer alan türbenin ise tamamen yıkıldığını belirtti. Komitenin açıklamasında, "Ey Fatih Sultan Mehmed'in ve Yavuz Sultan Selim'in torunları" hitabıyla seslendikleri Türk halkına "Müslümanlara ve kutsal değerlere sahip çıkma" çağrısı yapıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...