Halep'teki Azaz Hastanesi yardım bekliyor

/ Kaynak: AA
Halep'teki Azaz Hastanesi yardım bekliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Halep'teki Azaz Hastanesi, gerekli finans, tıbbi araç ve gereç desteği sağlanamaması nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı

Suriye'nin Halep kentinin kuzeyindeki Azaz Hastanesi'nin, gerekli desteği alamaması nedeniyle kapanma tehlikesi bulunduğu belirtildi.
AA muhabirine konuşan hastanenin müdürü Mueyyid Kaptur, hastane çalışanlarının 7 aydır ücretlerini alamadığını ifade etti.
"Talep edilen desteğin verilmemesi durumunda Halep'te muhaliflerin kontrolü altındaki en büyük hastane kapılarını birkaç günlüğüne kapatabilir" diyen Kaptur, uluslararası kuruluşlara ve Suriye geçici hükümetine hastane çalışanlarının ücretlerinin ödenmesi çağrısında bulundu.
Bölge sakinlerine ve kentteki göçmenlere hizmet veren hastanenin, uluslararası yardım kuruluşlarından birinden destek aldığını ancak kente IŞİD militanlarının girişinin ardından söz konusu yardımların kesildiğini belirten Kaptur, IŞİD'in kentten çıkmasının ardından Suriye geçici hükümetinin 3 ay boyunca personelin maaşlarını ödediğini ancak daha sonra maddi kaynağı bulunmadığı gerekçesiyle onun da ödeme yapmadığını söyledi.
Kaptur, IŞİD'in kentten çekilirken hastanedeki endoskopi kameraları ve fiberoptik kablolar gibi bazı cihazları da beraberlerinde götürdüklerini ifade etti.
Hastanede çalışan doktorlardan Hamis el-Yusuf da kanser, şeker ve kalp gibi hastalıkların tedavisi konusunda gerekli araç ve gereçlerin bulunmaması sebebiyle çok zorlandıklarını, diğer bölgelerden gelen göçmenler sebebiyle de hastanede yoğunluk yaşandığını kaydetti.
Suriye'de muhaliflerin bulundukları bölgelerdeki sağlık sektörü, gerekli tıbbi malzemelerin olmayışı ve yardım kuruluşlarının yeterli desteği vermemesi nedeniyle sıkıntı çekiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...