Halep'te sivillere yönelik saldırılar Hollanda'da protesto edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Halep'te sivillere yönelik saldırılar Hollanda'da protesto edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Halep'te sivillere yönelik saldırılar, Hollanda'nın Lahey kentindeki Rusya Konsolosluğu önünde protesto edildi.

Hollanda İslam Federasyonu ve Milli Görüş Federasyonu üyeleri, Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırıları Lahey kentinde protesto etti.

Rusya Konsolosluğu önünde toplanan göstericiler, "Halep için kıyama", "Halep'i kurtar" ve "Suriye'den çek git" yazan dövizler taşıdı.

Federasyonlar adına yapılan basın açıklamasında ise Halep'te yaşananların herkes için bir utanç lekesi olduğu belirtilerek, savaştan buna gösterilen tepkilerin yetersizliğine dikkat çekildi.

Açıklamada, "Avrupa'daki hükümetler ve uluslararası temsilciler, nasihatler verdiler; tartışmalar, görüşmeler, müzakereler yaptılar ama o zor durumdaki insanların selameti için değil, tam aksi için. Duvarlar ördüler ve kaçış yollarını tıkadılar ki bu insanlar kendilerine gelmesin." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca iki federasyonun, 17 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'te Amsterdam'ın Dam Meydanı'nda "Halep için kıyama" adıyla bir miting düzenleyecekleri duyuruldu.

Hollanda İslam Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada "Hedefimiz bütün insanlığın, Batı dünyasının ve İslam ülkelerinin bu konuda hassasiyet göstermesi ve elinden gelen gayreti ortaya koymuş olması, kardeşlerimizin bu zulüm altından en kısa zamanda kurtulmuş olmasıdır." dedi.

Milli Görüş Federasyonu Hollanda Başkanı Oktay Dalmaz, Hollanda hükümetinden bu dramın durdurulması için destek vermesini isteyerek, "İnsan olarak çektiğimiz bu ızdırabı kısmen de olsa kamuoyuna duyurmak için federasyon olarak, insan olarak bu kardeşlerimizin yanında olmanın bir duruşunu sergiliyoruz." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...