Halep'te kimyasal silah iddiası

Halep'te kimyasal silah iddiası

DÜNYA Haberleri

Özgür Suriye Ordusu(ÖSO)'na bağlı Han el-Asel Tugayı Esed rejiminin, muhaliflerin Halep'in Han el-Asel bölgesine kimyasal madde içeren füze fırlattığı iddiasını yalanladı.

nbsp; Han el-Asel Tugayı'ndan yapılan açıklamada, Suriye Haber Ajansı(SANA)'nın muhaliflerin Halep'in batısında yer alan Han el-Asel bölgesine kimyasal içerikli füze fırlattığı iddiası ile ilgili haberi yalanlandı.
nbsp; Han el-Asel Tugayı'nın açıklamasında, "Esed rejimi medyasının iddia ettiği gibi muhalifler bu bölgede kimyasal silah kullanmadı. Rejimin bu tür haberleri yayarak, Halep'te kimyasal silah kullanma gerekçesi oluşturmaya çalıştığı konusunda uyarıda bulunuyoruz. Biz buradan, uluslararası insan hakları örgütlerine ve BM'ye, kimyasal silah kullanılmadan önce harekete geçmeye çağırıyoruz. Kimyasal silah kullanılması halinde ülkede büyük bir insani kriz oluşacaktır" denildi.
nbsp; Açıklamada, Suriye ordusunun, ÖSO'nun ele geçirdiği polis binasına füze attığını ancak hedefe ulaşamayan füzelerin rejimin kontrol ettiği bölgeye düştüğünü iddia eden Han el-Asel Tugayı, "İçeriden aldığımız bilgiye göre atılan füze fosfor içeriyormuş ve pek çok kişi bu gazdan zehirlenmiş" ifadeleri kullanıldı.
nbsp; Tugay açıklamasında son olarak, ülkede herhangi bir kimyasal silah kullanımı konusunda Suriye yönetimini sorumlu tutacaklarının altını çizdi.
nbsp; Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zubi, muhaliflerin Halep'in Han el-Asel bölgesine kimyasal madde içeren füze atması sonucu 16 kişinin hayatını kaybettiğini ve 86 kişinin de yaralandığını ileri sürmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...