Halep'te hava saldırısı: 17 ölü

/ Kaynak: AA
Halep'te hava saldırısı: 17 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye savaş uçakları ile helikopterlerin, Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere "varil ve vakum bombasıyla" düzenlediği saldırılarda 17 kişi öldü.

Suriye ordusuna ait savaş uçakları ile helikopterlerin, Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere "varil ve vakum bombasıyla" düzenlediği saldırılarda 17 kişinin öldüğü bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu nbsp; Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçakları ile helikopterlerinHalep kentinde yönetim karşıtlarının kontrolündeki Kerm Cebel ile Şear bölgesine "varil bombasıyla" saldırması sonucu, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 17 kişinin hayatını kaybettiği ve 30'dan fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yaralıların ambulanslarla sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, bazı yaralıların durumunun ciddi olduğu, saldırı bölgesinde birçok evin yıkıldığı ve hasar gördüğü kaydedildi.

Açıklamada rejimin, Karm Cebel bölgesine 3 varil bombasıyla saldırdığı aktarılarak, saldırı bölgesinde çok sayıda araçta maddi hasarın meydana geldiği dile getirildi.

Orduya ait savaş uçağının, Halep'in kuzeyindeki Hayan beldesine "vakum bombasıyla" saldırdığı ve onlarca kişinin yaralandığı, kentin kuzeyindeki Hasiye köyünün de "misket bombasıyla" vurulduğu bildirildi.

Halep'in güney kesimlerinde rejim güçleriyle İslami Cephe'ye bağlı birlikler arasında yoğun çatışmaların yaşanması nedeniyle halkın güney bölgelerinden şehir merkezine doğru kaçmaya başladığı ifade ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...