Halep seferberliği

Düzenleyen:
Halep seferberliği

DÜNYA Haberleri

İç savaş sebebiyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan Suriyeliler için hazırlanan yardım malzemeleri gönderilmeye devam ediyor.

Yurdun dört bir yanından toplanan yardım malzemelerinin yüklendiği onlarca tır, Öncüpınar Gümrük Kapısı’ndaki işlemlerin ardından tampon bölgedeki Suriye plakalı araçlara nakledilip, ihtiyaç olan yerlere gönderiliyor. Beşir Derneği Kilis Temsilcisi Lokman Yıldırım, hayırsever vatandaşların katkılarıyla temin ettikleri muhtelif gıda malzemeleriyle 7 bin kişilik sıcak yemek ve 14 bin Suriye ekmeğinin bulunduğu tırların peyderpey savaş mağduru insanlara yollandığını belirtti. Birleşmiş Milletler (BM) adına yardım malzemesi taşıyan 25 tır da, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçti. BM araçları da tırlara eşlik etti. Önceki gün de BM’ye ait insani yardım malzemesi taşıyan 22 tır Suriye’ye geçiş yapmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...