Halep ölümü bekliyor

Düzenleyen:
Halep ölümü bekliyor

DÜNYA Haberleri

Suriye’nin Halep şehrine âdeta ölüm yağıyor. Özellikle kuşatılmış bölgede hayatı devam ettirebilmek için hemen hemen hiçbir şey yok...

Ne fırınlar çalışıyor, ne hastaneler, ne elektrik var, ne de sular akıyor... 300 bin Halepli dünyanın gözü önünde ölümü bekliyor. Bölge halkı, “Bizim için dua edin” diyerek dünyaya çağrıda bulunuyor. BM bile, Halep için “yiyeceksiz kent” tabirini kullanmak zorunda kaldı. Sivil savunma idaresine göre ise, Halep’in kuşatılmış bölgesi artık “afet bölgesi”... Bütün insani yardım kuruluşlarına; Esad rejimi ve Rus uçaklarının bombardımanı durdurması için harekete geçme çağrısı yapılıyor. Muhaliflerin elindeki bölgenin üçte birini kaybetmesine neden olan Esad rejiminin büyük saldırısından sonra gelen açıklamada, 15 Kasım’dan bu yana kente 2 bin hava saldırısı düzenlendiği, topçu atışıyla 7 bin saldırı yapıldığı ayrıca balistik füze, misket bombası ve uluslararası camiada yasak olan klor gazı atıldığı belirtildi. Rejimin, klor gazı da kullandığı son 24 saatteki saldırılarda 50 kişi hayatını kaybetti. Rus ve Esad rejiminin son saldırısının ise çok yoğun olduğu, beş saat içerisinde Halep’in doğusuna 200 saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Halep’in doğusunda 15 Kasım’dan bu yana ölen sivillerin sayısı 643’ten 668’e yükseldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...