Halep hayalet şehre döndü

/ Kaynak: İHA
Halep hayalet şehre döndü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Şam yönetimi ile muhalifler arasında 17 aydır devam eden çatışmalarda Suriye'nin birçok kenti yerle bir oldu. En ağır yarayı alan Halep adeca can çekişiyor

Şam yönetimi ile muhalifler arasında 17 aydır devam eden çatışmalarda Suriye'nin birçok kenti yerle bir oldu. Hayatın durma noktasına geldiği Suriye'de neredeyse kurşunun değmediği ev yok.

nbsp;##tgvideo## nbsp;

18 Aralık 2010 tarihinde Tunus ile başlayan burada başarı sağlanmasının ardından Mısır, yemen, Cezayir ve Libya gibi ülkelerde devam eden Arap Baharı son olarak Suriye'de devam etti. 17 aydır çatışmaların bitmek bilmediği Suriye'de ülke adeta harabeye döndü. Şam yönetimi ile muhalifler arasında 17 aydır devam eden çatışmalarda Suriye'nin birçok kenti yerle bir oldu. Hayatın durma noktasına geldiği Suriye'de neredeyse kurşunun değmediği ev yok.
Özellikle Şam yönetimin uçaktan ve karadan muhaliflere karşı düzenlediği bombardımanda kentlerdeki evlerin büyük bölümü yıkıldı kalanlar da kullanılamaz hale geldi. Kurşunların duvarda halen saplı olduğu Suriye'de vatandaşlar yıkılmış ülkenin duvarları arasında yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor. Bir ekmek almak için saatlerce kuyruklarda bekleyen Suriyeli vatandaşlar tarihlerinin en büyük felaketini yaşıyor. Suriyeli vatandaşların kimileri yıkık dökük evlerinde hayat sürmeye çalışırken bazıları da ülkeyi terk ediyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...