Hakkı Akil: Uluslararası toplum sığınmacı sorunuyla ilgili sorumluluk almalı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hakkı Akil: Uluslararası toplum sığınmacı sorunuyla ilgili sorumluluk almalı

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Akil, Türkiye'nin tek başına sığınmacı sorununu çözemeyeceğini belirterek, "Uluslararası toplum sığınmacı sorunuyla ilgili sorumluluk almalı." dedi.

Fransız Senatosu'nda "Revue Passages/Adaptes" adlı bir yayın kuruluşu tarafından düzenlenen akşam yemeğine katılan Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, sığınmacı sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sığınmacı meselesinin Türkiye'de hiçbir siyasi parti tarafından politikaya alet edilmediğini söyleyen Akil,"Türkiye, sığınmacı sorununu en baştan beri kendine tehdit olarak değil, insani bir problem olarak gördü ve sığınmacılara yardım etmek gerektiğini belirtti. Türk kamuoyu da konuya hep böyle yaklaştı." diye konuştu.

Türkiye'nin sığınmacılara yönelik yardımlarının 10 milyar doları geçtiğini hatırlatan Akil, konuyla ilgili Türkiye'ye uluslararası yardımların artırılması gerektiğine işaret etti. Büyükelçi Akil, "Uluslararası toplum sığınmacı sorunuyla ilgili sorumluluk almalı. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlar Türkiye'ye daha fazla yardım etmeli" ifadelerini kullandı.

AB ile Türkiye arasında sığınmacı sorununun çözümüne ilişkin varılan anlaşmada Türkiye'ye yönelik "şantaj" suçlamalarının asılsız olduğunu vurgulayan Akil, "Vize muafiyeti ve Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik müzakerelerinde yeni fasılların açılması, AB'nin zaten daha önce taahhüt ettiği adımlar arasında yer alıyor. AB, Türkiye'ye yeni bir şey sunmuyor. Türkiye'ye ayrıcalık yapıldığını söylemek anlamsız." şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...