Hakan Fidan'ın NATO açıklamaları dünya gündeminde: Türkiye baskılardan etkilenmeyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hakan Fidan'ın NATO açıklamaları dünya gündeminde: Türkiye baskılardan etkilenmeyecek

DÜNYA Haberleri

İsveç'te geçtiğimiz günlerde meydana gelen Kur'an-ı Kerim provokasyonu sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan sert açıklamalar geldi. Fidan'ın açıklamaları dünya basınında geniş yer bulurken, "İsveç'in NATO'ya girmesi yönündeki baskılardan etkilemeyeceğiz" sözleri ise manşete taşındı.

NATO'ya girmek için Türkiye'den onay bekleyen İsveç, her ne kadar Türkiye'nin şartlarını kabul ettiğini ifade etse de, ülkede yaşananlar bu durumun tam aksini göstermeye devam ediyor. Son olarak İsveç'te bir camii önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik düzenlenen çirkin provokasyon, Türkiye kadar İslam dünyasının da tepkisine neden oldu.

Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen alçak saldırıya sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırının insani temellerle bağdaşmasının mümkün olmadığının altını çizdi. Erdoğan'ın ardından ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan da benzer bir açıklama geldi.

Fidan, "Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıyı ve uyarılarımıza rağmen bu saldırıya göz yumulmasını bir kez daha kuvvetle kınıyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi, acil olarak toplandı. Atılacak ortak adımları Sayın Safadi ile ele aldık. Filistin davası ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere, kutsal mekanların statüsü konusunda tam bir fikir birliğimiz mevcut" ifadelerini kullandı.

FİDAN'IN AÇIKLAMALARI DÜNYA GÜNDEMİNDE

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın İsveç'le ilgili yaptığı açıklamalar dünya gündemine düştü. Voa News, Fidan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ev ödevi' sözlerini tekrar ettiğini ifade etti. Aynı zamanda gazete, terör örgütü PKK'nın ABD ve Avrupa tarafından terör örgütü olarak kabul edildiğini ve Türkiye'de yıllardır gerçekleştirdiği eylemlerde on binlerce kişinin ölümüne yol açtığını ifade etti.

ABC News da benzer bir habere yer vererek Fidan'ın Kur'an-ı Kerim yakma olayı üzerinde durduğunu, bunun İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili kimlik sorgulamasına neden olduğunu ifade etti. Associated Press (AP) de Fidan'ın açıklamalarını gündeme getiren gazeter arasındaydı. Ayrıca İsveç'te üst düzey bir piskoposun olayın tüm inananlara bir saldırı niteliğinde olduğunu ifade ettiğini de dile getirdi.

Times of Israel ise Türkiye'nin İsveç'te Kur'an yakılmasına izin vermesinin İsveç'in güvenilirliğini sorgulattığını söylediğini dile getirdi.

Wio News ise Fidan'ın zaman baskısı sözlerini gündeme getirdi. Gazete, Fidan'ın Türkiye'ye yapılan 11-12 Temmuz'daki Vilnius NATO Zirvesi'ne kadar İsveç'i NATO'ya kabul etmesine yönelik baskılara için asla taviz vermeyeceklerini dile getirdiğini ifade etti.

Yunan medyası da Fidan'ın 'baskı' açıklamasını gündeme getirdi. Liberal gazetesi Fidan'ın "İsveç'in NATO'ya girmesi yönündeki baskılardan etkilemeyeceğiz" sözlerini manşetine taşıdı. (Kaynak: Sabah Gazetesi)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...