Haiyan tayfunu cezaevinin duvarını yıktı, mahkumlar firarda

/ Kaynak: AA
Haiyan tayfunu cezaevinin duvarını yıktı, mahkumlar firarda

DÜNYA Haberleri  / AA

Filipinler'in Haiyan tayfunundan en çok etkilenenTacloban kentinde, cezaevi binasının hasar görmesini fırsat bilen mahkumların firar ettiği bildirildi.

Tacloban'daki tugayın komutanlarından Gen. Virgilio Espinelli, yıkılan bir duvardan kaçan mahkumları durdurmak için gardiyanların ateş açtığını, bazı mahkumların geri döndüğünü ancak büyük bir kısmının kayıplara karıştığını söyledi.Cezaevinde 600'den fazla mahkumun bulunduğuna işaret eden Espinneli, kaç mahkumun kaçtığının henüz belirlenemediği söyledi.Filipinler'in doğusunu yıkıp geçen Haiyan tayfununda resmi rakamlara göre bin 744 kişi yaşamını yitirdi. Yerel yetkililer ise ölü sayısının 10 bini geçebileceğini belirtiyor.Doğal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Konseyi, Samar, Leyte, Cebu, Iloilo, Capiz, Aklan ve Palawan bölgelerindeki 39 eyalette 7 bin 488 köyde hasara yol açan tayfunda 2 bin 487 kişinin de yaralandığını açıkladı. Devlet Başkanı Benigno Aquino'nun doğal afet durumu ilan ettiği bölgelerde 6 milyon 937 bin kişi tayfundan etkilenirken, 582 bin kişi de evsiz kaldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...