Hadi: 'Zafere ulaşmak kaçınılmaz'

/ Kaynak: AA
Hadi: 'Zafere ulaşmak kaçınılmaz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, 'Kararlılık Fırtınası' operasyonun sona ermesinin ardından, zafere ulaşmanın kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

Hadi, televizyon konuşmasında, "Zafere ulaşmamız kaçınılmazdır. Yakında bu krizden çıkıp Sana'ya döneceğiz ve Yemen'i bütün halkıyla yeniden inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. Yemen'deki duruma ilişkin, ülkenin birlik, bütünlük ve selameti için BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen 2216 sayılı kararın uygulanması gerektiği vurgulayan Hadi, "Aşırılıkların, istikrarı talep eden halkın isteklerine yanıt verip, barışa yönelmekten başka çareleri yoktur" dedi.
Husilerin, ülkede ilerleyişini engellemek üzere Hadi yönetiminin çağrısı üzerene Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyonun, 26 Mart'ta başlattığı hava harekatına, yine Hadi ve hükümetinin talebi üzerine dün akşam son verildiği duyurulmuştu.
"Kararlılık Fırtınası" operasyonunun sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, tarafından yapılan açıklamada, bundan sonra Yemen halkı için "Umuda Dönüş" operasyonunun başlayacağı belirtilirken, hava harekatı kapsamında Yemen topraklarına 2 bin 415 saldırı gerçekleştirildiği ve operasyonun hedefine ulaştığı kaydedilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...