Güney Osetya, Rusya'ya katılmak için referanduma gidecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Güney Osetya, Rusya'ya katılmak için referanduma gidecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya ile Gürcistan'ın arasının açılmasına sebep olan Güney Osetya, referanduma gidiyor. Gürcistan'dan ayrılıp bağımsızlığın ilan eden bölgede halk Rusya'ya katılıp katılmayacaklarını oylayacak.

Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya, 17 Temmuz'da referanduma gidiyor. Sebebi ise Rusya'ya katılmak... Sözde Güney Osetya Devlet Başkanı Anatoliy Bibilov, referandumun yapılması için kararname imzaladı.

BİBİLOV SEÇİMİ KAYBETMİŞTİ

Güney Osetya'daki sözde devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turu 9 Mayıs'ta yapılmış, iktidardaki Anatoliy Bibilov ile muhalefetteki "Nikhas" partisinin lideri Alan Gagloyev yarışmıştı. Seçimi kazanan Gagloyev, görevi 21 Mayıs'ta devralacak.

Güney Osetya, Rusya'ya katılmak için referanduma gidecek

 

YILLARDIR BİTMEYEN PROBLEM

Gürcistan ordusu ile Rusya'nın desteklediği Abhazyalı ayrılıkçılar arasında 1992-1993'te 13 ay boyunca savaş yaşanmıştı. Rusya ile Gürcistan arasında 2008'de Güney Osetya Savaşı olarak bilinen çatışmalar çıkmıştı. Savaşın ardından Rusya'nın desteklediği Abhazya ve Güney Osetya bölgeleri, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan etmişti. Rusya, 2008'de bu iki bölgenin sözde bağımsızlığını tanımıştı. Gürcistan ise buna karşılık Rusya ile diplomatik ilişkileri kesmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...