Güney Kore'den Kuzey Kore uyarısı: Artık tüm dünyayı tehdit ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Güney Kore'den Kuzey Kore uyarısı: Artık tüm dünyayı tehdit ediyor

DÜNYA Haberleri

Son dönemde yaptığı füze denemeleri ile dikkat çeken ve Japonya ile Güney Kore’nin alarm vermesine neden olan Kuzey Kore, testlerini sürdürüyor. Son 2 haftada 7 füze denemesi yapan Pyongyang’a tepki gösteren Güney Kore, Kuzey Kore’nin nükleer silahlarının artık tüm dünyayı tehdit eder hale geldiğini söyledi.

Son iki haftada yedi füze denemesi yapan Kuzey Kore, 4 Ekim’de fırlattığı balistik füze ile Japonya’nın alarma geçmesine neden oldu. 2017’den bu yana ilk kez Japonya’nın kuzeydoğusundan geçerek Pasifik Okyanusu’na düşen füze nedeniyle Japonya’nın bir kesiminde yaşayanlara ‘evden çıkmayın’ uyarısı yapıldı.

"TÜM DÜNYAYI TEHDİT EDİYOR"

Bu füzenin ardından Kuzey Kore’ye cevap niteliğinde tatbikat yapan ABD ve Güney Kore, Doğu Denizi'ne (Japon Denizi) karadan karaya 4 füze ateşledi. Karşılıklı hamleler sürerken, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore'nin nükleer silahlarının artık tüm dünyayı tehdit ettiğini söyledi.

Kuzey Kore'nin son füze denemesini ‘düşmanları ortadan kaldırmak’ olarak nitelemesinin ardından Seul'de gazetecilere açıklama yapan Yoon, ülkesinin savunmasını ABD ve Japonya ittifak yoluyla güçlendirme sözünü yineleyerek, son olayların Kuzey'in nükleer tehdidinin ‘her gün daha da ciddileştiğini’ gösterdiğini ifade etti.

Yoon, "Kuzey Kore, sürekli nükleer silah yeteneklerini geliştiriyor ve ilerletiyor. Bu artık sadece Güney Kore'yi değil tüm dünyayı tehdit ediyor ancak Kuzey Kore'nin nükleer silahlarla kazanabileceği hiçbir şey olmadığını düşünüyorum" dedi.

CİDDİ GÜVENLİK TEHDİDİ

Halkına endişelenmemeleri konusunda güvence veren Yoon, ülkesinin nükleer tehdide ABD ve Japonya ile cevap vermeye hazır olduğunu bildirdi. Yetkililer, Kuzey Kore'nin ilerleyen nükleer programının ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturmayı sürdürdüğünü kaydetti.

Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcü Vekili Moon Hong Sik, Kuzey Kore'nin nükleer tehditlerini 'çok vahim ve ciddi' olarak nitelendirerek, Güney Kore'nin Kuzey'in tatbikatlarında kullandığını söylediği silah sistemlerini tespit etme ve engelleme yeteneğine sahip olduğunu belirtti.

Moon, Güney Kore'nin Kuzey'i daha iyi izlemek için casus uydularını, çeşitli insansız hava araçlarını ve ek deniz tabanlı keşif varlıklarını uygulamaya koymaya devam ettiğini aktardı.

Güney Kore, dün, son 2 haftada 7 füze denemesi yapan Kuzey Kore'ye füze provokasyonlarını derhal durdurması için çağrı yapmıştı. (AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...