Güney Kore’den Japonya’ya veto! Nükleer danışma grubuna alınmayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Güney Kore’den Japonya’ya veto! Nükleer danışma grubuna alınmayacak

DÜNYA Haberleri

Güney Kore ve ABD arasındaki iş birliği Kuzey Kore’nin artan tehditleri sırasında derinleşmeye devam ediyor. Kuzey Kore’nin oluşturduğu tehdit algısını en çok hisseden ülkelerden bir tanesi de hiç şüphesiz Japonya. Ancak, Güney Koreli yetkililerden gelen açıklamalar Tokyo’da hayal kırıklığı oluşturdu.

Nükleer Danışma Grubu (NDG), Kuzey Kore'nin nükleer tehditlerine karşı genişletilmiş caydırıcılık için Güney Kore ile ABD arasındaki iş birliğini en üst düzeye çıkaran bir danışma organı.

Japonya uzun zamandır NDG'ye benzer bir yapı oluşturmakla ilgileniyor.

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre Güney Kore Savunma Bakan Yardımcısı Shin Beom-chul, "Bir sonraki zirve görüşmelerinde Japonya'yı Nükleer Danışma Grubuna dahil etmek için ani bir hareket olacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Güney Kore’den Japonya’ya veto! Nükleer danışma grubuna alınmayacak

ABD-GÜNEY KORE-JAPONYA MÜZAKERELERİ SÜRÜYOR

Shin'in sözleri, ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ve Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın Hiroşima'daki G-7 zirvesi marjında aralarında Kuzey Kore tehditlerine karşı caydırıcılığı güçlendirmek için üçlü iş birliğini güçlendirme konusunda anlaşmalarından bir gün sonra geldi.

Shin, bu yılın sonuna kadar Pekin ve Tokyo ile üçlü bir savunma bakanları toplantısı düzenleme çabalarının sürdüğünü söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...