Güney Kore'deki izdihamda 159 kişi ölmüştü! Sorumluları bulundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Güney Kore'deki izdihamda 159 kişi ölmüştü! Sorumluları bulundu

DÜNYA Haberleri

Güney Kore'nin başkenti Seul'de, Cadılar Bayramı kutlamaları esnasında yaşanan izdihamda 159 kişi hayatını kaybetmişti. Konuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 23 yetkili olaydan sorumlu tutuldu. Bu kişilerin, yardım için yapılan çağrıları görmezden geldiği belirtildi.

Güney Kore'nin başkenti Seul'ün merkezindeki Itaewon bölgesinde 29 Ekim'de kutlanan Cadılar Bayramı, faciayla sonlanmıştı. 100 bin kişinin katıldığı kutlamalarda büyük bir kalabalık 4 metre enindeki sokağa aniden doluşunca izdiham yaşanmıştı.

ÖLENLER 20'Lİ YAŞLARDA

İzdihamda, 159 kişi hayatını kaybetmiş, bazılarının durumu ağır onlarca kişi yaralanmıştı. Koreli yetkililer, hayatını kaybedenlerin büyük kısmının 20'li yaşlarda ve 22 kişinin yabancı uyruklu olduğunu açıklamıştı. 

Güney Kore'deki izdihamda 159 kişi ölmüştü! Sorumluları bulundu

ULUSAL YAS İLAN EDİLMİŞTİ

Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, "ulusal yas" ilan etmişti. Ülkede binlerce kişi, izdiham nedeniyle hükümeti protesto etmiş ve sorumluların istifasını istemişti.

23 YETKİLİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Güney Kore Ulusal Polis Teşkilatı'nın izdihamın sorumlularının bulunması için yürüttüğü özel soruşturma tamamlandı. Yetkililerin kalabalık için gerekli kontrolleri uygulamadığı, yardım için yapılan çağrıları görmezden geldiği belirtildi. Bu kapsamda, ölüme sebebiyet veren mesleki ihmal ve diğer suçlar sebebiyle 23 yetkili hakkında suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.

BELEDİYE BAŞKANI DA SORUMLULAR ARASINDA 

Soruşturma Başkanı Son Je-han, aralarında Yongsan Bölgesi Belediye Başkanı Park Hee-young'ın da bulunduğu birçok yetkilinin olayın sorumlusu olduğunu, soruşturmaya ilişkin sonucu savcılığa ileteceklerini söyledi.

Güney Kore'deki izdihamda 159 kişi ölmüştü! Sorumluları bulundu

540 KİŞİ SORGULANDI

Yaklaşık 540 kişinin sorgulandığını, kamera görüntüleri ve sosyal medya içerikleri dahil 180'den fazla videonun incelendiğini bildiren Son, 14 bine yakın delil toplandığını belirtti.

ÖLÜMLERİN SEBEBİ ZAYIF İŞBİRLİĞİ

Son, can kayıplarının esas nedeni olarak, gelişmelerin yavaş aktarılması ve ilgili kurumlar arasındaki işbirliğinin zayıf olmasını gösterdi.

Güney Kore'deki izdihamda 159 kişi ölmüştü! Sorumluları bulundu

ESKİ POLİS ŞEFİ DE ZAN ALTINDA

İzdihamdan sorumlu olduğu düşünülenler arasında olay yerine geç geldiğine dair belgeyi tahrip etmekle suçlanan eski Yongsan bölgesi Polis Şefi Lee Im-jae de bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...