Güney Kore sitem etti: Tüm dünyanın güvenliği tehlikede

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Güney Kore sitem etti: Tüm dünyanın güvenliği tehlikede

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore’nin son zamanlarda hızlandırdığı füze programı Güney Kore’nin güvenlik endişelerini artırdı. Singapur'daki bir güvenlik zirvesinde konuşan Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup, Kuzey Kore’nin füze denemeleri görmezden gelen bazı ülkelere sitem etti ve tüm dünyanın tehlikede olduğu uyarısında bulundu.

Bu hafta, Kuzey Kore ilk casus uydusunu uzaya fırlatmayı denedi ancak yaşanan teknik aksaklık nedeniyle hayalleri suya düştü.

Pyongyang, yakın bir zamanda başka bir uydu fırlatma sözü verdi.

Çin ve Rusya, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne uydu fırlatma girişimi nedeniyle Kuzey Kore'yi kınama çağrısını görmezden geldi.

Pekin ve Moskova, Kore yarımadasında gerginliğin artmasından ABD'yi sorumlu tuttular.

GÜNEY KORE'DEN DÜNYAYA UYARI

Güney Kore, bazı ülkeleri Kuzey Kore'nin hukuka aykırı davranışlarını görmezden gelmekle suçladı.

Singapur'daki bir güvenlik zirvesinde konuşan Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup, “Bu durum, BM Güvenlik Konseyi'nde kabul edilen Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlarda boşluklar oluşturuyor” yorumunu yaptı.

Güney Kore sitem etti: Tüm dünyanın güvenliği tehlikede

"DÜNYA GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"

Lee, "Kuzey Kore'nin hukuka aykırı davranışına karşı hareketsizliğin seçilmesi, yalnızca Pasifik bölgesindeki Kore yarımadasının değil, tüm dünyanın güvenliğini daha da kötüleştirecektir" dedi.

Güney Koreli bakan, Kuzey Kore'yi caydırmak için ABD ve Japonya ile koordinasyonun önemli olduğunu tekrarladı.

Kaynak: Reuters

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...