Güney Kore sel felaketiyle boğuşuyor: Can kaybı 35'e çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Güney Kore sel felaketiyle boğuşuyor: Can kaybı 35'e çıktı

DÜNYA Haberleri

Aşırı yağışlar geçtiğimiz iki hafta içinde Hindistan, Çin ve Japonya dahil olmak üzere birçok ülkede sel ve toprak kaymalarına neden oldu. Bu ülkeler arasında Güney Kore de yer alırken, sel ve toprak kaymaları nedeniyle en az 35 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe ederken, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Güney Kore'de bir haftadır etkisini sürdüren şiddetli sağanak, ülkenin birçok kentinde adeta hayatı felç etti. Toprak kayması ve sel nedeniyle en az 59 kamu tesisi ile 80 özel mülk zarar gördü. Bir barajda yaşanan taşkın nedeniyle 6 bin 400 kişi tahliye edildi. Ülkenin diğer bölgelerinde de binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

NEHİR TAŞTI, TÜNEL SULAR ALTINDA KALDI

BBC'nin haberine göre; Kuzey Chungcheaong eyaletinin merkezinde bulunan bir kentin yakınlarındaki nehir taştı, nehrin taşmasıyla birlikte bir tüneli su bastı. Tünelin içindeki yolcular ve sürücüler kaçmaya çalışırken, selin hızlı bir şekilde gerçekleşmesiyle birçok insan ve araba sular altında kaldı.

Su basan tünelde mahsur kalan arabalara ulaşmaya çalışan kurtarma ekipleri, bir otobüsten en az 7 cansız beden çıkardı. 685 metre uzunluğundaki tünelde kaç kişinin mahsur kaldığı henüz bilinmezken 15 aracın sel suları altında kaldığı düşünülüyor.

Tüneldeki kayıplarla birlikte son bir haftada ülke genelinde şiddetli yağışların neden olduğu olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi. Tüneldeki 9 kişi ise arama ekipleri tarafından kurtartıldı.

Güney Kore sel felaketiyle boğuşuyor: Can kaybı 35'e çıktı

AŞIRI YAĞIŞLAR ASYA'YI ETKİSİ ALTINA ALDI

Aşırı yağışlar geçtiğimiz iki hafta içinde Hindistan, Çin ve Japonya dahil olmak üzere birçok ülkede sel ve toprak kaymalarına neden oldu. Birçok faktör sellere neden olurken, bilim insanları iklim değişikliğinin neden olduğu ısınan atmosferin aşırı yağışları daha olası hale getirdiğini söylüyor.

Atmosfer ısındıkça daha fazla nem tutabiliyor, bu da bazen daha kısa sürede ve daha küçük bir alanda daha fazla damlacık ve daha yoğun yağışla sonuçlanıyor. (Kaynak: BBC - Anadolu Ajansı)

Güney Kore sel felaketiyle boğuşuyor: Can kaybı 35'e çıktı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...