Güney Kore duyurdu: Kuzey Kore’den yeni balistik füze denemesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Güney Kore duyurdu: Kuzey Kore’den yeni balistik füze denemesi

DÜNYA Haberleri

Güney Kore, Kuzey Kore tarafından denize doğru fırlatılan kısa menzilli bir balistik füze tespit ettiğini açıkladı.

Sık sık, balsitik füze denemeleriyle 'düşman' saydığı ABD, Güney Kore gibi ülkelre gözdağı veren Kuzey Kore, eylemlerine devam ediyor. Son olarak, Güney Kore ordusu, Kuzey Kore tarafından denize doğru fırlatılan kısa menzilli bir balistik füze tespit ettiğini duyurdu.

ENGELLERİ SAVAŞ İLANI SAYACAKLAR

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkenin doğu sahillerine yakın sulara düşen balistik füze, Kuzey Kore'nin Nampo kentinden fırlatıldı.

Açıklamada, kısa menzilli olduğu belirtilen füzenin menziline ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, önceki gün yaptığı açıklamada, ülkesinin füze denemelerinin ABD tarafından engellenmesinin savaş ilanı sayılacağını bildirmişti.

GÖZLER 13 MART TATBİKATINDA

ABD ve Güney Kore 13-23 Mart tarihleri arasında bölgede "Özgürlük Kalkanı" adlı bir ortak tatbikat yapılacağını açıklamış, tatbikatta Kuzey Kore eksenli askeri tehdide odaklanılacağı kamuoyuna yansımıştı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un kız kardeşi ve Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yo Jong'un geçen ay yaptığı "Pasifik'i atış menzili olarak kullanma sıklığımız, ABD kuvvetlerinin hareketlerine bağlıdır" açıklaması ise Pyongyang'ın, Seul-Washington tatbikatı sırasında yeni füze denemeleri gerçekleştirebileceği şeklinde yorumlanmıştı.

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...