Güney Afrika'da suç karşıtı gösteri

/ Kaynak: AA
Güney Afrika'da suç karşıtı gösteri

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde son zamanlarda artan suçlara karşı halk, tepkisini dile getirmek için yürüyüş düzenledi.

Kentin Lenasia semtinde gerçekleştirilen yürüyüşe katılanlar, ellerinde "Caddelerimizi istiyoruz", "Polis cinayetlerine son", "kadınlarımızdan kızlarımızdan ellerinizi çekin" yazılı pankartlar ve dövizlerle slogan atarak suça karşı dayanışma çağrısında bulundu. Göstericilerden Yunis Amaji, AA muhabirine yaptığı açıklamada, suç oranlarının yükseldiğini belirterek, "Yürüyüşe katıldım çünkü bölgede suç almış başını gidiyor, polisin bir şeyler yapmasını istiyoruz" dedi. Uyuşturucu şebekelerinin topluma zarar verdiğini dile getiren Amaji, emniyet güçlerinin harekete geçip suç örgütü liderlerini yakalamasını talep ettiklerini belirtti. Öte yandan, Gauteng Eyaleti yetkililerinden İsmail Vadi, "Bugünkü protestonun iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi'nin (ANC) düzenlediği kampanyanın bir parçası olduğunu" söyleyerek yürüyüşün temel amacının toplumu suça karşı dayanışmaya ve mücadele etmeye çağırmak olduğunu kaydetti. Kampanyanın amacının uyuşturucunun yanı sıra taciz ve diğer suç unsurlarıyla mücadele olduğunu aktaran Vadi, "Son zamanlarda iyice artan, polislerin yasa dışı suç örgütleri tarafından öldürülmesine izin vermemeliyiz" şeklinde konuştu. Bölge idaresi olarak kaygılı olduklarını da dile getiren Vadi, "Suç oranlarının artması toplumsal olarak daha aktif olmamızı gerektiriyor. Sadece gasp suçu değil, insanları öldürüyorlar, yaralıyorlar" dedi. Lenasia semt sakinlerinden Gardee Yunis ise hükümetten ve polisten suçlulara karşı sert olmasını, para cezasıyla serbest kalmamaları gerektiğini ifade etti. Uyuşturucunun sokaklarda açıkça satıldığını ileri süren Yunis, "Gençlerimizi bir bir kaybediyoruz", diye şikayet ederek "Polisin sokaklarımızı bize iade etmesi gerekir" ifadesini kullandı. Güney Afrika, dünyanın en yüksek suç oranına sahip ülkeleri arasında yer alıyor. İstatistiklere göre günde 47 kişi suç örgütleri tarafından öldürüyor. Ülkede son bir yılda soygunların oranında yüzde 18'lik artış görüldü. Bu yıl içerisinde 60'a yakın polis öldürüldü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...